AK Parti Sözcüsü Çelik'ten ikiyüzlü Batı'ya İsrail tepkisi: Tüm dünya ayağa kalkmalıydı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten ikiyüzlü Batı'ya İsrail tepkisi: Tüm dünya ayağa kalkmalıydı

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK),Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. MKYK Toplantısının gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İran-İsrail geriliminde Batı'nın ikiyüzlü bir tavır sergilediğini belirtti. İsrail'in İran'ın konsolosluk binasına yaptığı saldırı sonrasında dünyanın ayağa kalkması gerektiğini ifade eden Çelik, "Saldıran İsrail olunca bu konuya herkes ikiyüzlü bir şekilde suskun kaldı." dedi. Yunanistan'ın "Deniz Parkı" kararına da değinen Çelik, Türkiye'nin bunu kabul etmeyeceğini kaydetti.

AK Parti'de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk MKYK Toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. AK Parti Konferans Salonu'ndaki toplantıya Başkan Erdoğan liderlik ediyor. Yoğun gündemle toplanan MKYK'ya ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Dünyanın konuştuğu tek bir konu var o da İran ve İsrail arasındaki gerilim. Netanyahu ve ekibinin bir katliam siyaseti takip etmesiyle birlikte bölgede tansiyonun daha da yükseleceğini ifade etmiştik. Netanyahu bölgesel bir savaş çıksın ve buna ABD de dahil olsun gibi tehlikeli bir senaryo peşindedir. Soykırım siyaseti 40 bine yakın insanın ölümüne sebep oldu.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail doğrudan İran'ın Şam Büyükelçiliği'ni vurdu. Bu saldırıda da İranlı görevliler hayatını kaybetti. Bir ülkenin diplomatik temsilciliğine başka bir ülke tarafından saldırıldığında bütün dünyanın ayağa kalkması tablosu ortaya çıkar. Fakat saldıran İsrail olunca bu konuya herkes ikiyüzlü bir şekilde suskun kaldı.

İran'ın cevabi saldırısına dünyadan kınama geldi. ABD ambargo ve kısıtlama ortaya koyacağını söyledi. Peki İsrail'e dönük bu tepkiler gündeme gelmiyor. Müeyyideler adaletli ve eşit bir şekilde uygulanmıyor. Sorunun temeli, özü bundan ibarettir. Bütün bu gelişmelerin Filistin'deki esas meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Muhakkak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüme en güçlü şekilde gidilmelidir.

YUNANİSTAN İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Bu süreç gayet iyi bir ivmeyle gidiyordu. Yunanistan Ege ve İyon Denizi'ndeki 'Deniz Parkı' ilanı, süreci baltalayan hamleler oldu. Yunanistan'ın bu tek taraflı ilanını kabul etmeyeceğiz. Atina her türlü istismardan kaçınmalı.

EKONOMİDEKİ ADIMLAR

Cumhurbaşkanımızın ekonomi yönetimine desteği tamdır. Ekonomik programımıza güveniyoruz.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Cumhurbaşkanımız uygun görürse bu konuda tasarrufta bulunabilir.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile