AK Partili Hüseyin Yayman: CIA, MOSSAD, PKK ortak faydada buluşuyor!

AK Partili Hüseyin Yayman: CIA, MOSSAD, PKK ortak faydada buluşuyor!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kayseri’de başlayarak ülke geneline yayılan olayları değerlendirdi. Asıl hedefin Türkiye’nin Suriye politikası olduğunu söyleyen Yayman, “CIA, MOSSAD, PKK ortak faydada buluşuyor” dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, katıldığı bir televizyon programında Kayseri'de başlayarak ülke geneline yayılan olayları değerlendirdi. Hedefin Türkiye'nin yeni Suriye politikasının engellenmesi olduğunu kaydeden AK Partili Hüseyin Yayman, 'Türkiye'ye, aziz milletimize geçmiş olsun. Asıl önemli olan bu olaylar neden oldu ve kim düğmeye bastı? Cumhurbaşkanımızın ifadeleri çok önemli. Bu vandallıktır, kabul edilemez. Bayrak yakma eylemleri dahil TIR'lara yapılan eylemleri lanetliyoruz. Zaman ayarlı bir provokasyonla karşı karşıyayız. Kayseri'de başlayan olaylar Afrin'de devam ederken temel hedef Türkiye'nin Suriye politikasıydı. Belli ki MİT başta olmak üzere TSK, polis ve güvenlik güçleri diplomasi yürüttü. Çok önemli yeni bir dönem başlıyor. Bu eylemlerin amacı uzatılan elleri kırmak, Türkiye-Suriye arasındaki yeni dönemi baştan engellemek istiyorlar. Burada tecrübeli insanlar net olarak görürler. Kayseri'de eylemi yapanlar ile El Bab'da Tük bayrağına yönelik irade aynı' dedi.

'HEDEF TÜRKİYE'NİN YENİ SURİYE POLİTİKASI'

Sosyal medyada bir takım etki ajanlarının provokasyona yönelttiğini ifade eden Yayman; 'Kayseri'deki eylemi başlatan üst akıl ile Suriye'deki eylemlerin arkasındaki üst akıl aynı. Bunun hedefi Türkiye'nin yeni Suriye politikasıdır. Bizim bu olaylarda dikkat etmemiz gereken bir olay var. TIR zararları telafi edilecektir. Ancak burada açık bir kapının olduğunu gördük. Sosyal medya üzerinden birtakım etki ajanları tarafından MOSSAD, CIA, YPG gibi organlar sosyal medya üzerinden saldırı başlatıyor. Milletimizin en büyük değeri olan Türk bayrağına saldırı yapıyorlar. Türk bayrağı motif olarak seçildi. Ancak sağduyu hakim oldu. Suriyeliler evlerine dönmeliler. Suriyeliler pek çok olayla anılıyorlar. Ancak devletin varlığına yönelecek eller konusunda duyarlı olmamız lazım.

AK Partili Hüseyin Yayman: CIA, MOSSAD, PKK ortak faydada buluşuyor!

'BU OLAYLAR KİME FAYDA SAĞLAR?'

ABD'nin bölgede bir teröristan kurmak istediğini dile getiren Yayman, şöyle devam etti: Bu olaylardan kim fayda sağlıyor. Bu soru çok önemli. Bu eylemlerin amacı Türkiye ile ESAD rejimi arasındaki diplomasi trafiğinin engellenmesidir. Buna asla müsaade edilmemelidir. Ben iki devlet arasındaki ilişkilerin yumuşamasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Buradan bulanık suda balık avlamak isteyenler fayda sağlayacak. Türkiye Suriye'de toprak bütünlüğünün sağlanmasını istiyorum diyor. Ama ABD bölgede bir teröristan kurmak istiyor. Bu bölgede tampon bölge oluşturulması önemli. Dünkü görüntülerde Türk bayraklarına saldıranların ellerindeki silah ve mühimmatlar görünüyor. Bunu kimin yaptırdığı belli. Bölgedeki istikrarsızlık ABD ve İsrail'in faydasınadır. İsrail'in Lübnan'a müdahale etmek istediği ortamda Cumhurbaşkanımızın tavrı çok önemli. Kayseri'nin de özellikle belli kişiler tarafından adeta bir laboratuvar olarak seçildiği görülüyor.

'EYLEM YAPILABİLİR, ANCAK CANA VE MALA ZARAR VERİLMEMELİDİR'

Türk bayrağına yapılan saldırılara tepki gösterilebileceğini, ancak cana ve mala zarar verecek eylemlerden kaçınılması gerektiğini belirterek tüm vatandaşlara itidal çağrısı yapan Milletvekili Yayman; 'Tüm milletimizi ilgilendiren konulardan birisidir. Sosyal medyada paylaşılan her şeye inanmamak lazım. Pek çok örgütün burada ajitasyon yaptığını unutmamak lazım. Türkiye Cumhuriyeti bu tür olaylara müsaade etmez. Geçmişteki Maraş, Sivas olaylarını düşündüğümüzde milletin galeyana getirilmek istendiğini, kutsal değerleri hedef alınmak suretiyle sinir uçlarıyla oynanmak istendiği görülüyor. Bu tür olaylara karşı şeffaf biçimde anlık bilgilendirmelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Reyhanlı'da, Kırıkhan'da da olaylar oldu. Ancak yapan kişilerin aynı saç tıraşı olduğunu ve tek tip olduklarını gördük. Bayrağımıza karşı eylem yapıldığında herkesin tepki vermesi lazım. Milleti millet yapan önemli un unsurdur. Ancak mala ve cana zarar vermek tasvip edilemez.

'VATANDAŞLARIMIZIN UYANIK OLMASI LAZIM'

Cumhurbaşkanımız ESAD ile görüşme yapılması konusunda yeniden görüşülebilir dedi. Bu çok olumlu bir hava oluşturdu. Suriye'deki muhalif güçler biz kardeşiz dedi. Bu iklim oluşmuşken bu eylemlerin bu iklimi bombalamaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Kırıkhan'da Suriyeli diye Türk vatandaşının lokantası yakıldı. Reyhanlı'da ise valimizin ve güvenlik güçlerinin dikkati ile olay yaşanmadı. Bu olayların profesyonel istihbarat örgütünün senaryosu olduğunu görmek lazım. Vatandaşlarımızın uyanık olması lazım. Bu olaylarda toplumu provokasyonla harekete geçirmenin kolay olduğunu gördük. İnsanların kutsallarına yönelik eylem yaparak toplumun sinir uçlarına dokunacak şekilde yayınlayınca tepkiye yol açıyor. Türkiye huzur adasıdır. Hepimizin bu kardeşliği koruması gerekiyor' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile