Bakan Mehmet Şimşek: Dezenflasyon dönemine girdik

Bakan Mehmet Şimşek: Dezenflasyon dönemine girdik

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "YASED Küresel Yatırım Günleri ve Ankara Resepsiyonu"nda konuştu. Bakan Şimşek, "Kalıcı bir şekilde ve güçlü bir dezenflasyonun eşiğindeyiz. Dezenflasyon dönemine girdik." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'YASED Küresel Yatırım Günleri ve Ankara Resepsiyonu'nda konuştu.

Bakan Şimşek, YASED Küresel Yatırım Günleri'nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyadaki yerini hatırlatarak 'Türkiye'nin kırılganlıkları azaldı. Kaygılanmaya gerek yok. Türkiye doğru yolda ilerliyor.' dedi.

'HİSSE SENEDİ VE KRİPTO KâRLARINI VERGİLENDİRME PLANI YOK'

Şimşek, buradaki konuşmasında Borsa'da hisse alanlardan vergi alınacak iddialarına son noktayı koyacak bir açıklamaya imza atarak, Türkiye'nin hisse senedi ve kripto kârlarını vergilendirme planı olmadığını aktardı.

Bakan Mehmet Şimşek'in konuşmasından öne çıkanlar:

'TÜRKİYE POTANSİYELİ EN BÜYÜK 6. ÜLKE'

'Önümüzdeki 4 yıl seçimsiz bir yıl yaşanacak. Türkiye potansiyeli en büyük 6. ülke. Teşvik ve desteklerle yatırım ortama iyileştirilecek. İnovasyon listesinde iyileşme devam ediyor.

Dünya Bankası'nın lojistik listesinde iyi bir noktadayız. Türkiye 26 havaalanında nerede ise 3'e katlanarak limanların sayısını arttırdı.

'YAPAY ZEKADA İYİ NOKTADAYIZ'

Yapay zekada gelişmekte olan ülkelerden daha iyi noktadayız. Bu konuda hazırlık aşamasında gelişim kaydettik. Kadınların toplam iş gücüne katılım oranı yüzde 37. Eğer bu rakam, OECD'nin ortalamasına yükselirse Türkiye daha hızlı büyüyecek.

Biz AB ülkeleri ile dost olduğumuz için dost ülkelerden tedarikte avantajlıyız.

'ENFLASYONUN TEK HANEYE İNMESİ İŞİMİZİ KOLAYLAŞACAK'

OVP ile enflasyonun tek haneye inmesi işimizi kolaylaşacaktır. Sürdürülebilir cari açıkla size daha güvenilir bir patika oluşturmak istiyoruz. Enflasyonun tek haneye inmesi biraz zaman alacak. Gelecek aydan itibaren enflasyon çok keskin bir şekilde düşmeye başlayacak. Piyasanın enflasyon beklentileri OVP'yi yakaladı ve bir-iki ay gecikmeli de olsa enflasyon hedefleri tutturulacak.

'RİSK PRİMİ 100'LÜ RAKAMLARA İNECEK'

Dün itibariyle swap hariç rezervlerimizdeki artış 60 milyar dolar. Merkez Bankası brüt rezervleri 44 milyar dolar artarak 142 milyar doları aştı. Yeni rakamı Merkez Bankası açıklayacak.

Risk primi önemizdeki yılda inanıyorum ki 100'li rakamlara gelecek.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile