Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi gündemi: Temmuz'da 4 ülkeye ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi gündemi: Temmuz'da 4 ülkeye ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram sonrası yoğun diplomasi trafiğine devam ediyor. Erdoğan, Kazakistan, Azerbaycan, Amerika ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek. Ziyaretler kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayındaki diplomatik gündemi oldukça yoğun olacak.

İlk durak Kazakistan: Putin ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk ziyareti, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan'a olacak.

Astana'da gerçekleşecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve sürecinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

İki lider, Ukrayna-Rusya savaşının sona erdirilmesi, Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilerlemesi, Türkiye'nin gaz merkezi olma konularını ele alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi gündemi: Temmuz'da 4 ülkeye ziyaret
Azerbaycan temasları

Daha sonra, 5-6 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rotası Azerbaycan'a çevrilecek.

Şuşa'da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazar gazının Türkiye üzerinden batıya taşınması, Türk devletleri arasındaki ticaretin artırılması, 2. Karabağ zaferinin ardından bölgesel normalleşme adımlarını görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Biden ile bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9-11 Temmuz’da ise NATO Zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek.

ABD Başkanı Joe Biden başta olmak üzere birçok liderle görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Zirvenin ana gündem maddeleri arasında Ukrayna savaşı ve Gazze’deki durum yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi gündemi: Temmuz'da 4 ülkeye ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Meclisi'nde konuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz’da ise Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olacak.

Askeri geçit törenine katılacak ve KKTC Meclisi’nde konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adadaki programına muhalefet partilerinin de katılması bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile