Eğitimde devrim! Mesleki ortaokulları geliyor

Eğitimde devrim! Mesleki ortaokulları geliyor

Eğitimde devrim gibi karar! Mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesinde bu yıl eğtim vermeye başlayacak olan Türkiye'nin ilk "mesleki ortaokulları" 4 ilde hizmete açılacak.

Bursa, Sivas, Konya ve Burdur'da hizmete açılacak olan Türkiye'nin ilk "mesleki ortaokulları" mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesinde gerçekleşecek.

MESLEKİ ORTAOKULLAR AÇILIYOR
Söz konusu uygulama ortaokul dönemindeki öğrencilerin mesleki eğitime ilişkin farkındalığının oluşması, öğrenci ve velilerinin ortaokul sonrası eğitim planlamaları sürecinde meslekler hakkında daha sağlıklı bilgilere ulaşması amaçlanıyor.

Mesleki ortaokullarda eğitim alacak öğrencilerin beceri ve yeneklerinin daha çabuk keşfedilip yetenekleri doğrultusunda uygun eğitim sürecinin planlanması hedef alınacak.

Eğitimde devrim! Mesleki ortaokulları geliyor
İŞTE O PİLOT OKULLAR
Pilot iller olan Bursa, Sivas, Konya ve Burdur'daki meslekli ortaokullar ise şöyle;

- Bursa'da Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu

- Sivas'ta Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu

- Konya'da Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu

- Burdur'da Emekevler Şehit Rıza Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Emekevler Şehit Rıza Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile