Enerjide tam bağımsızlığa koşar adım! Bakan Bayraktar açıkladı

Enerjide tam bağımsızlığa koşar adım! Bakan Bayraktar açıkladı

Terörden temizlenen noktalarda petrol ve doğalgaz çalışmaları devam ederken Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği karada ve denizdeki arama faaliyetleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Terörden temizlenen noktaların başında gelen Cudi ve Gabar'da, doğalgaz ve petrol arama çalışmalarından elde edilen yerli enerji kaynaklarından rekor üretimler geliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Çevreye uyumlu bir şekilde, Türkiye'nin en kaliteli petrolünü Gabar'da yüksek oranda üretmeye başladık. Günde yaklaşık 47 bin varil petrol üretiyoruz." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 'Çevreye uyumlu bir şekilde, Türkiye'nin en kaliteli petrolünü Gabar'da yüksek oranda üretmeye başladık. Günde yaklaşık 47 bin varil petrol üretiyoruz. Bunun yanı sıra Karadeniz'de, Sakarya Doğal Gaz Sahası'nda yaklaşık 2,6 milyon eve yetecek kadar doğal gaz üretmeye başladık.' dedi.

Bayraktar, Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ndeki konuşmasında, 'Yeni Türkiye' ve 'Türkiye Yüzyılı' hedeflerine gençlerin gayretleriyle hep birlikte yükseleceklerini ifade etti. Bayraktar, kararlılıkla, ısrarla, istikrarlı, planlı ve programlı bir şekilde çalışılınca ulaşılamayan bir hedef olmadığını vurguladı.

'70 YILLIK NÜKLEER ENERJİ RÜYAMIZ GERÇEKLEŞİNCE HEDEFLERİMİZE DAHA KARARLI İLERLEYECEĞİZ'
Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmasında Türkiye'nin yenilenebilir enerji dahil olmak üzere yerli kaynakları azami düzeyde kullanmak durumunda olduğunun altını çizerek, bununla beraber 70 yıllık nükleer enerji rüyasının gerçekleşmesiyle Türkiye'nin daha büyük bir güçle kararlı şekilde hedeflerine ilerleyeceğini söyledi.

Enerjide tam bağımsızlığa koşar adım! Bakan Bayraktar açıkladı

'ENERJİ İHTİYACIMIZI VERİMLİ KULLANMALIYIZ'
Türkiye, aynı zamanda enerjisini verimli kullanan bir ülke olmak durumunda olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, ' Evlerimizde, okullarımızda, iş yerlerimizde, sokağımızda verimli enerji kullanan bir ülke olmak durumundayız. Dolayısıyla kendi kaynaklarını ekonomisine kazandıran, bunu kendi mühendisleriyle, imkan ve kabiliyetleriyle yapan bir ülke olmalıyız. Ben bu anlamda hepinize güveniyorum. Burada mezun kardeşimizi dinleyince çok etkilendim. Çok güzel bir üniversitede inşallah eğitim hayatına devam edecek. Dört yıl sonra da bizim enerjimize enerji katmaya, ülkemizin gücüne güç katmaya devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Enerjide tam bağımsızlığa koşar adım! Bakan Bayraktar açıkladı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile