Canan Karatay: Doya doya kelle çorbası için

Canan Karatay: Doya doya kelle çorbası için

Prof. Dr. Canan Karatay'dan kelle çorbası tavsiyesi ile yine ezberleri bozdu.

Kelle çorbasını sevenler çok ama henüz tadını bilmeyenlerin sayısı da az değil. Kemikleri güçlendiren ve D vitamini açısından güçlü bir çorba olan kelle çorbası Prof. Dr. Canan Karatay'ın açıklamalarından sonra kış aylarının vazgeçilmezleri arasındaki yerini aldı.

Prof. Dr. Canan Karatay kış aylarında özellikle grip hastalıklarından kurtulmak için kelle çorbasını önerdi.

Hergün içilen çorbaların soğuk algınlıklarına ve osteoporoz (kemikteki protein örgüsünün azalması) hastalığına karşı iyi geldiğini ifade eden Karatay 'İçerisinde hayvansal yağ olduğu için D vitamini vardır. D vitamini bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli hormondur. Hastalarımda D vitamin hormon düzeyi yüzün üzerine çıkınca hastalanma duruyor. dedi.

Vücudundaki ağrılardan şikayetçi olanlar ve kemik erimesi ile mücadele edenler için çok faydası olan Kelle çorbasını bulamayanlar için Karatay alternatif çorbalar önerdi.

Evde yapılan işkembe çorbası, kemik suyu çorbası, et suyu çorbasının da yapılabileceğini söyleyen Karatay 'Çocuklarımıza da alıştıralım. Hakiki yağlar vücuda girince acikmazsınız. Kilo verir ve ağrılardan kurtulursunuz' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile