İzmir Metro A.Ş’de maaş krizi patlak verdi

İzmir Metro A.Ş’de maaş krizi patlak verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Metro A.Ş’de işçilere Nisan ayı maaşları ile birlikte yatması gereken bayram mesaileri, iş riski ücretleri, gıda yardımı ve yemek paraları yatırılmadı. Maaşların 8 ila 10 bin lira arasında değişen oranlarda eksik yatması işçiler arasında huzursuzluk yarattı. Yaşanan şok gelişme üzerine Metro A.Ş’de örgütlü Demiryol - İş Sendikası devreye girdi. Sendika yetkililerinin Metro A.Ş’ye yaşanan gecikmenin nedenini sorduğu öğrenildi.

İzmir'de CHP'li ilçe belediyelerde yaşanan maaş krizine İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro A.Ş'de eklendi. Dün gece Nisan ayı maaşları ile birlikte hesaplara geçmesi gereken bayram mesaileri, iş riski ücretleri, gıda yardımı ve yemek paraları yatırılmadı.

İŞÇİLER TEDİRGİN OLDU

Sabah erken saatlerde maaşlarını çekmek için bankamatiklerin yolunu tutan yüzlerce işçi maaşların eksik yattığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Bunun üzerine İzmir Metro A.Ş'de örgütlü Demiryol İş Sendikası devreye girdi.

İzmir Metro A.Ş’de maaş krizi patlak verdi

SENDİKA GECİKMENİN NEDENİNİ SORDU

Metro A.Ş Yetkilileri ile görüşen sendika gecikmenin nedenini sordu. SABAH'ın ulaştığı sendika yetkilileri Metro A.Ş'den henüz bir geri dönüş olmadığını belirtirken işçilerin yaklaşık 8 ile 10 bin TL arasında değişen alacağı bulunduğu öğrenildi. Büyükşehir'de ödeme konusunda yaşanan aksaklıklar bununla da sınırlı kalmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir çalışanları taşıyan servis şirketine de ödeme yapmadığı iddia edildi. Şimdi tüm gözler İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılacak açıklamaya çevrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile