Memurlar kazan kaldırdı! CHP'li beledieye büyük tepki

Memurlar kazan kaldırdı! CHP'li beledieye büyük tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı. Sendikanın sosyal denge tazminatında öngördüğü artış talebine CHP Genel Merkezi de sıcak bakmayınca yaklaşık 7 bin memur dün tam gün iş bıraktı. CHP İl Başkanlığına yürüyen memurlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e gönderme yaparak sırtlarında "küfe" taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın memurlara ödenecek sosyal denge tazminatı konusunda yasal sınır bahanesinin arkasına sığındığını ifade eden Keleş: 'Sayın Tugay'la önceki gün yaptığımız görüşmede, 'kazanılmış haklarınızı koruyarak ve memur maaşlarına gelen zamları yansıtarak sizinle toplu sözleşme yapmak istiyorum ancak CHP Genel Merkezinden onay bekliyorum' şeklinde açıklama yapmıştır. Kendisi İzBB Meclisinin verdiği yetkiyi yeterli görmemiş olacak ki bir de CHP Genel Merkezinden yetki alma ihtiyacı duymuştur.'

Memurlar kazan kaldırdı! CHP'li beledieye büyük tepki

ARALARINDA PASLAŞIYORLAR

CHP Genel Merkezi'nin sendikanın sunduğu teklife olumsuz yanıt verdiğini belirten Keleş: 'Cemil Tugay ile CHP Genel Merkezi arasında emekçilerin kazanılmış haklarını gasp etmek için paslaştıklarını görüyoruz, biri sıkışınca topu diğerine atarak birbirlerini rahatlatmaya çalışıyorlar. İktidara yürüdüğünü iddia eden bir partinin, yaklaşık 2 yıl boyunca hiç artış yapılmadan toplu sözleşme dayatmasında bulunması, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır sözünü hatırlatıyor. Bizde, iktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğini kendilerine hatırlatmak isteriz. Haktan, hukuktan, adaletten, emekten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olduğunu iddia eden bir siyasal anlayışın, belediye başkanına 2 yıl artış olmadan sözleşme yapacaksın, kabul etmezlerse mevcut verdiğinin yarısını keseceksin talimatı vermesi, söylenilenle uygulananın örtüşmediğini çok açık göstermektedir.' dedi. Keleş, 'Gasp edilen haklarımız iade edilene ve özgür toplu sözleşme masası kurulana kadar, İzmir ve Ankara'nın her yeri mücadelemizin merkezi olacaktır.' diye konuştu.

Memurlar kazan kaldırdı! CHP'li beledieye büyük tepki
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile