Netanyahu’nun ‘yapamayacağı şey’ yok! ABD’ye bu sözlerle seslendi: Devam ettiğiniz sürece…

Netanyahu’nun ‘yapamayacağı şey’ yok! ABD’ye bu sözlerle seslendi: Devam ettiğiniz sürece…

Gazze katliamında ateşkese yanaşmayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, en büyük müttefiki ABD ile sorun yaşıyor. Silah sevkiyatı konusunda anlaşmazlığa düşen İsrail ve ABD arasında sular durulmazken Netanyahu'dan yeni bir açıklama geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin Tel Aviv'e silah sevkiyatı yapmayı reddettiği yönündeki iddialarının ardından ihtiyaç duyulan mühimmat ve silahları ABD'nin temin etmesi halinde 'şahsına yönelik saldırılara' katlanmaya hazır olduğunu açıkladı.

'YETER Kİ SİLAH VERİN' ÇAĞRISI

Başbakan Netanyahu, X hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'den İsrail'e silah ve mühimmat gönderilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Netanyahu, 'İsrail'in savaşta ihtiyaç duyduğu mühimmatı ABD'den alması koşuluyla şahsıma yönelik saldırılara katlanmaya hazırım.' ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, salı günü ABD'yi ülkesine silah sevkiyatı yapmayı reddetmekle suçladığı bir video paylaşmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mathew Miller düzenlediği basın toplantısında Netanyahu'nun dile getirdiği suçlamalara ilişkin olarak, 'Geçen hafta (ABD) Dışişleri Bakanı (Anthony Blinken), Başbakan'la (Netanyahu) görüşmesinde doğrudan İsrail'in güvenliğine olan kararlılığımızı vurguladı.' ifadelerini kullanmıştı.

Bu konu hakkında 'kamuya açık şekilde ileri geri konuşmanın' fayda sağlamayacağını kaydeden Miller, '7 Ekim'den beri yaptığımız gibi, faaliyetlerimizin gerçekleri göstermesine izin vereceğiz.' demişti.

Miller Netanyahu'nun 'engellerden' bahsederken neyi kastettiğini anlamadıklarını, bir sevkiyat dışında desteğin sürdüğünü ifade etmişti. İsrail'e gerekli teçhizatın sağlandığını dile getiren Miller, 'Herhangi bir engel yok.' bilgisini vermişti.

BEYAZ SARAY DA YANIT VERDİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'nin ülkesine silah sevkiyatı yapmayı reddettiği iddiasıyla ilgili, 'Başbakan Netanyahu'ya sağladığımız ve sağlamaya devam edeceğimiz destek uyarınca, bu sözleri kırıcı ve üzücü buluyoruz.' dedi.

John Kirby, gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Netanyahu'nun sosyal medya hesabından yayımladığı ve ABD'yi silah sevkiyatı yapmayı reddetmekle suçladığı video hakkında Kirby, videonun şaşırtıcı olduğunu dile getirdi.

Netanyahu’nun ‘yapamayacağı şey’ yok! ABD’ye bu sözlerle seslendi: Devam ettiğiniz sürece…

'SÖZLERİNİ KIRICI BULUYORUZ'

Kirby, ABD'nin tüm ülkelerden daha fazla İsrail'e destek sağladığına dikkati çekerek, video karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti. 'Başbakan Netanyahu'ya sağladığımız ve sağlamaya devam edeceğimiz destek uyarınca, bu sözleri kırıcı ve üzücü buluyoruz.' diyen Kirby, ABD'nin İsrail'e desteğinin süreceğine işaret etti.

Netanyahu'nun ‘yapamayacağı şey' yok! ABD'ye bu sözlerle seslendi: Devam ettiğiniz sürece…
Kirby, Netanyahu'nun bunu neden yaptığını kendisine sormak gerektiğini belirterek, videodaki ifadelerinin de doğru olmadığını yineledi.

Ayrıca, İsrail Başbakanlık Ofisi çarşamba günü, ABD'nin İsrail Büyükelçisi Jack Lew'in Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, mühimmat ve silahların İsrail'e teslim edilme sürecinde olduğunu söylediğini aktarmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile