Hatay Müftüsü Kavillioğlu, eleştirilere cevap verdi - HATAY

- Hatay Müftüsü Kavillioğlu'ndan açıklama Hatay Müftüsü Kavillioğlu'ndan açıklama - Kavilloğlu: - "Çocuk yaşta evliliğe her zaman karşıyız. Evlenme yaşı geldiğinde de elbette anne ve baba evladına yardımcı olacak. Söylediğimiz bundan ibaret"HATAY (AA) - Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, bazı gazetelerin internet sitelerinde hakkında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Çocuk yaşta evliliğe her zaman karşıyız. Evlenme yaşı geldiğinde de elbette anne ve baba evladına yardımcı olacak. Söylediğimiz bundan ibaret" dedi.
Kavillioğlu, müftülük binasında yaptığı açıklamada, bir okul müdürünün isteği üzerine okula giderek velilere, "Ahlaklı evlat yetiştirme" konulu konferans verdiğini anlattı.Burada velilere ahlaklı evlat yetiştirmenin öneminden bahsettiklerini aktaran Kavillioğlu, şöyle devam etti:"Bunu anlatırken üç şey üzerinde kısaca durduk. Çocuk dünyaya geldiğinde güzel bir isim vermek gerektiğini anlattık. Vatanına, milletine, bayrağına, mukaddesatına, anne - babasına hayırlı evlat yetiştirilmesi için mutlaka onları takip etmemiz gerektiği üzerinde durduk. Asıl konu buydu. Son olarak da anne ve babanın görevinin bitmediğini, onları liseyi, üniversiteyi bitirerek, takip edecek ve evlendirmesine de yardımcı olması gerektiğini anlattık."Kavillioğlu, bir basın kuruluşunun ise evlendirme konusundaki konuşmasına yorum eklediğini ve "Kız çocukları ergenlik çağında evlendirilmeli" şeklinde bir cümleye yer verdiğini belirtti.
Bu haberin farklı gazetelerin internet sitelerinde de yer aldığını aktaran Kavillioğlu, şöyle devam etti:"Bu cümleler sanki benim görüşümmüş gibi yanlış bir algı oluşturulmuş. Oysaki biz müftülük olarak, her platformda, küçük ve çocuk yaşta evliliğin yanlışlığını anlatıyoruz. Geçtiğimiz ay yapılan müftüler toplantısında çocuk yaşta evliliklerin engellenmesi konusunda en büyük görevin bizlere düştüğünü, bunun önüne geçmemiz gerektiğini vurguladım. Çocuk yaşta evliliğe her zaman karşıyız. Evlenme yaşı geldiğinde de elbette anne ve baba evladına yardımcı olacak. Söylediğimiz bundan ibaret."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile