Kurtulmuş: 'Her yerinden tarih fışkıran, Anadolu'nun üzerinde oturuyoruz' - ORDU

Kurtulmuş: "Her yerinden tarih fışkıran, Anadolu'nun üzerinde oturuyoruz" - ORDU - TRT tarafından çekimleri yaptırılan "Dört Mevsim Ordu " belgeselinin tanıtımı - Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş'un konuşması - Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş'a hediye takdim edilmesiKültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: - "Her yerinden tarih fışkıran, her birinden güzellikler fışkıran Anadolu'nun üzerinde oturuyoruz. Allah'a çok şükür böyle bir milletin evladıyız. Böyle bir ülkenin vatandaşlarıyız ve böyle bir coğrafyanın sahibiyiz"ORDU (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Her yerinden tarih fışkıran, her birinden güzellikler fışkıran Anadolu'nun üzerinde oturuyoruz. Allah'a çok şükür böyle bir milletin evladıyız. Böyle bir ülkenin vatandaşlarıyız ve böyle bir coğrafyanın sahibiyiz." dedi.
Kurtulmuş, Ordu Valiliğinin girişimleriyle TRT tarafından çekimi yapılan "Dört Mevsim Ordu " belgeselinin Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki (OKSM) tanıtım programına katıldı.
Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, belgeselin çekimini gerçekleştiren TRT yönetimi ile emeği geçenlere teşekkür etti.TRT'den sorumlu başbakan yardımcısı olduğu dönemde Ordu ile ilgili böyle bir belgesel fikrinin ortaya çıktığını anımsatan Kurtulmuş, başarılı şekilde tamamlandığını görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Ortaya güzel bir eser çıktığını belirten Kurtulmuş, Ordu 'yu tanıtmak anlamında artık ellerinde böylesine önemli bir veri bulunduğunu kaydetti.
Kurtulmuş, Ordu 'nun muazzam cennet köşesi yerleri olan bir il olduğunu dile getirerek, "Böylesine güzel bir şehri, çok kısa bir süre içerisinde belgesele sığdırmak da marifettir. İşin güzel tarafı ise ne istiyorsanız bu ilde var." değerlendirmesinde bulundu. Ordu 'da 2 bin yıllık tarihi yerler ve kalelerin olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Bunların yanında kiliseler, camiler ve medreseler var. Çok güzel yerleşim yerleri var. Sahil kasabaları, Perşembe, Fatsa, Ünye ve Altınordu ilçesi. Ayrıca yukarı kesimlerde Aybastı, Korgan, Kumru ve Akkuş ilçeleri var. Yaylaları, gölleri ve ırmaklarıyla da uzanan fevkalade güzel bir coğrafyaya sahibiz. Allah'a çok şükür, böyle bir ilin ferdi olmaktan dolayı da büyük bir memnuniyet duyuyorum." ifadelerini kullandı. - "Ülkenin başka bir zenginliği ise kültürel çeşitliliğidir"Kurtulmuş, Türkiye'nin kültür ve turizm bakımından çok istifade edebileceği alanlarının olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:"Ülkemizin her tarafında her mevsim bir başka güzellik bulabileceğimiz Allah'ın bize armağan ettiği çok güzel bir vatanımız var. Her yeri böyle. Doğu Anadolu'su ile Akdeniz'i, Karadeniz'i ve İç Anadolu'sunda ayrı güzellikler olan bir ülkedeyiz. Karadeniz'de de Ordu ilimizde bambaşka güzellikler var. Bu ülkenin başka bir zenginliği ise kültürel çeşitliliğidir. Baktığınız zaman her yerinden tarih fışkıran, her birinden güzellikler fışkıran Anadolu'nun üzerinde oturuyoruz. Allah'a çok şükür böyle bir milletin evladıyız. Böyle bir ülkenin vatandaşlarıyız ve böyle bir coğrafyanın sahibiyiz. Bu bize tarihimize, kültürümüze, ülkemize, çevremize ve var olan bütün güzelliklerimize de sahip olma sorumluluğunu yıkıyor. Bunları koruyarak, tarihimizi koruyarak, tarihimizle birlikte yaşayarak, bunları yaşatmak durumundayız."Konuşmasının ardından Kurtulmuş, belgeselin yapımında emeği geçen kameraman, yönetmen ve TRT yöneticilerine plaket verdi.Öte yandan, Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesince hazırlanan Osmanlı dönemindeki hac yolculuğunu anlatan "Haremeyn, Hac - Mukaddese Yolculuk" adlı sergiyi de gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile