Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı - Öğrenciler sıfırın altında 12 derecede temsili nöbet tuttu (2) - KARS

- Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı etkinlikleri - Drone görüntüsü - Öğrencilerin Sarıkamış Şehitlerine yürüyüşünün havadan görüntüsüSarıkamış Harekatı'nın 103. yılı - Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında, KAÜ Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Sarıkamış Meslek Yüksekokulu öğrencileri sıfırın altında 12 derecede temsili nöbet tuttu - Kaymakam Karaman: - "Bu vatan uğruna Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından gelen insanlar dondurucu soğukta canlarını vererek şehit olmuşlar. Böyle kutsal ve önemli bir yerde tabii ki Sarıkamış halkı da onlara en iyi şekilde ev sahipliğini yapıyor. Sarıkamışlı olmak bir ayrıcalıktır. Sarıkamış halkı her zaman şehitlerine sahip çıkıyor"KARS(AA) - Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Meslek Yüksekokulu öğrencileri Sarıkamış Şehitleri için temsili nöbet tuttu.İlçe merkezinde toplanan, asker kıyafeti giyen ve ellerine Türk bayrakları ile meşale alan yaklaşık 300 öğrenci, sıfırın altında 12 derecede Yukarı Sarıkamış Şehitlik Anıtı'na kadar yaklaşık 3 kilometre yürüyüş yaptı.Yukarı Sarıkamış Şehitliğindeki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için okunan Kur'an - ı Kerim tilaveti ile başladı.
Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, etkinlikte yaptığı konuşmada, Sarıkamış Şehitlerinin 103'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında Kafkas Üniversitesinin her yıl geleneksel hale getirdiği Şehitlere Saygı Nöbeti programı için bir araya geldiklerini söyledi.

Sarıkamış'ta şehit olanların dünyada eşi benzeri görülmemiş bir vatan sevgisi sergilediğini aktaran Karaman, şunları kaydetti:"Bu vatan uğruna Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından gelen insanlar dondurucu soğukta canlarını vererek şehit olmuşlar. Böyle kutsal ve önemli bir yerde tabii ki Sarıkamış halkı da onlara en iyi şekilde ev sahipliğini yapıyor. Sarıkamışlı olmak bir ayrıcalıktır. Sarıkamış halkı her zaman şehitlerine sahip çıkıyor. Kafkas Üniversitemizin düzenlediği bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, ne kadar anma etkinliği yapılsa, ne kadar nöbet tutulsa şehitlere olan borcun ödenemeyeceğini belirtrek, "Sarıkamış bir hüzündür ama aynı zamanda Çanakkale'nin de önsözüdür. Ecdadımız her zaman cesaretliliğini ve yürekliliğini ortaya koymuştur ancak coğrafi şartlara yenik düşmüşler. Biz bu yiğitleri unutmayacağız, gelecek nesillere bu kahramanları anlatacağız." ifadelerini kullandı.KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, bu toprakları işgallerden kurtarmak, milletin birlik ve beraberliğini sağlamak üzere mücadele veren bir nesli anmak üzere toplandıklarını söyledi.

"Sarıkamış bizim için fevkalade önemlidir" ifadesini kullanan Ural, "Anadolu'nun ortasında Osmanlı coğrafyasının bir çok noktasında şehitlerimiz var. Onlar bizim misafirlerimiz, onlar bizim ümmet, millet olma bilincimizin temel taşlarından bir tanesidir." dedi.
Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Karabayır ise Köstence, Kosova, Kudüs gibi İslam aleminin dört bir yanından gelen Mehmetçiklerin sadece düşmanla değil eksi 45 derecede bütün imkansızlıklara rağmen dondurucu soğukla mücadele ettiklerini, cihattan kaçmadıklarını, düşmana arkalarını dönmediklerini ve vatanını canı pahasına korumayı bildiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, Yukarı Sarıkamış Şehitlik Anıtı önünde temsili askerleri canlandırarak sıfırın altında 12 derecede nöbet değişimi yaptı.Yaklaşık 4 saat nöbet tutan askerlere karavana kazanından çorba dağıtıldı.Etkinliğe, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, kurum amirleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile