Uludağ'daki 500 milyar dolarlık mermer rezervi gün yüzüne çıkıyor

arşiv görüntüler

( BURSA )- Dağ yöresinde kurulacak Maden OSB için gereken tüm izinler alındı BURSA

- Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki dağ yöresinde bulunan 500 milyar dolarlık mermer rezervi gün yüzüne çıkıyor. Orhaneli bölgesinde kurulacak Maden OSB için tüm izinler tamamlanırken yatırımcıların bu yıl içerisinde fabrika temellerini atabilecekleri belirtildi. Orhaneli Belediye'sinin Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) ile yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas OSB'de sona gelindi. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ilçede kurulması planlanan Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına ilişkin bütün izin süreçlerinin tamamlandığını söyledi.

OSB ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu ve diğer izinlerin alınmasının ardından resmi süreç tamamlanırken Bursa Valiliği başkanlığında OSB'nin mütevelli heyeti kurulması çalışmaları sürüyor. Bölgede çalışmaların 4 yıldır devam ettiğini vurgulayan İrfan Tatlıoğlu, Mermer rezervi olarak en yoğun Erenler bölgesi olduğunu belirten Tatlıoğlu, "Mermer ocağı işleten iş adamlarımız şu anda sadece mermeri çıkarıp blok halinde satabiliyorlar. Blokun yanında mermeri biçerek, işleyerek katma değer kazandırarak da satabilmemiz lazım. Çünkü bir bloku 5 liraya satıyorsak biçilmiş işlenmiş halde 25 liraya geri alıyoruz. Maalesef ülkemizde böyle kaçan bir fırsat var." diye konuştu.
Kurulacak olan Maden OSB ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 10 milyon liralık hibe sözü olduğunu belirterek, "Bölgede imar planları tamamlandı. Şu anda 61 firma yer talebinde bulundu. Bu yıl içerisinde iş adamlarımız bölgede fabrika temellerini atabilecek" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile