Hükümeti eleştirmek için hiç bir fırsatı kaçırmayan Nevşin Mengü ve Şirin Payzın konu CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadınlara karşı yaptıkları hakaret olunca bir anda sessizliğe büründüler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik kullandığı seviyesiz ifadeler tepkilere neden oldu.

SESSİZ KALDILAR


Kadın televizyon programcılar Nevşin Mengü ve Şirin Payzın ise hemcinsleri olan Bakan Sema Ramazanoğlu'na yapılan seviyesiz ifadeler konusunda sessiz kaldılar.

HABERİNE BİLE YER VERMEDİLER


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik tepki çeken sözlerin haberi Nevşin Mengü'nün sunduğu 17.00 Ana Haber bülteninde yer almazken, CNN TÜRK'te program yapan Şirin Payzın ise programında Kılıçdaroğlu'nun hakaretleri konusuna hiç girmedi.

DAHA ÖNCE TEPKİ VERMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na hakaretleri karşısında suskunlarını koruyan isimlerden Nevşin Mengü, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 'Öleceksek adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız' sözlerine tepki göstermişti.

Mengü, Hacıosmanoğlu'na ' 'Valla ben bunca sene kadın gibi yaşadım bir zararını da görmedim. Şikayetçi de değilim zaten böyle olacağına kadın gibi olmakta fayda var sayın başkan. Sayın başkana sadece benden değil herkesten tepki var.' sözleriyle tepki göstermişti.

BEYAZ GAZETE

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu adam sınıfına bile koymuyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili kullandığı ifadelere ilişkin 'Bu yapılan insanlık dışı bir tavırdır. Kılıçdaroğlu özür dilemezse, bütün kadınların vicdanında mahkum olacaktır' dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya'ya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanın'nda açıklama yaptı. Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik, “Vali konuşmuyor, Emniyet Müdürü konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor' ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepki gösterdi.

EDEPSİZLİK YAPMIŞTIR

Davutoğlu, 'Siyasi hayatın esası edeptir nezakettir,uslüba dikkattir. İki büyük hata yaptı. Bakanımıza o yönelik sarf ettiği herhangi bir insanın ağzına yakışmayan sözler sarf etti. Bu hata da ısrar edip açıklama yapması daha büyük bir hatadır. Birincisi edepsizlik yapmıştır. ikincisiyle akılsızlık yapmıştır. Adam olana adam gibi cevap verilir. Bu yapılan hakaret tüm kadınlara yapılmıştır. Kınama lanetleme lafını hafif buluyorum. Adam insan olmadığını göstermiştir. Ümit ederim çıkar ben hata yaptım özür diliyorum der' ifadelerini kullandı.

TUTUKLANAN AKADEMİSYENLER

Tutuklanan akademisyenlere ilişkin konuşan Davutoğlu, 'Akademisyenlerin tutukluluğu meselesine gelince ilkesel olarak tutuklu yargılamayı doğru bulmadığımı ifade ettim. Kaçma gibi delil saklama gibi riskler varsa bunu yargı takdir eder ve uygular' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile