18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Çanakkale Zaferi‘nin, iyi anlatılması elbette ecdadımıza borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin bağımsızlığımızın ve devletimizin itibarı açısında çok önemlidir‘‘ dedi.

Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Özden, Çanakkale‘de tüm dünyaya örnek bir destan yazıldığını vurguladı. Özden, ‘‘18 Mart 1915‘te kahraman Türk askerlerimizce Çanakkale de yazılan destan, tarihimizin en gurur verici cesaret, yiğitlik ve başarı örneklerinden birisi olmuştur‘‘ dedi.

Mesajında, Çanakkale Zaferinin genç nesillere anlatılmasının geleceğimiz açısından çok önemli olduğunun altını çizen Özden, ‘‘Aziz milletimiz, varlığını ve bağımsızlığını korumak için tarihinde birçok büyük mücadeleler vermek zorunda kalmıştır. 18 Mart 1915 Çanakkale destanı da bu zaferlerin en büyüklerindendir. Bu tarih bağımsızlığımızı, milli karakterimizin değişmez parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve bizden kat be kat güçlü olan düşmanlarımıza ‘Çanakkale Geçilmez‘ dedirterek, bozguna

uğratıp, yazdığımız şanlı destanımızın tarihidir. Çanakkale destanı bu topraklarda yaşama azim ve kararlılığımızı millet olarak topyekun gösterirken, yaptığımız fedakarlıkların zirveye çıktığı bir ölüm kalım mücadelesi olmuştur. Çanakkale Zaferi‘nin, iyi anlatılması elbette ecdadımıza borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin bağımsızlığımızın ve devletimizin itibarı açısında çok önemlidir‘‘ dedi.

Özden, ‘‘Bir milletin yeniden var oluşuna zemin hazırlayan bu büyük zaferin yıldönümünde ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve vatan uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan aziz şehitlerimizi ve başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum‘‘ şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile