2023'Ün En Iyi Rotasi Meram Bagi

2023'Ün En Iyi Rotasi Meram Bagi

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediye Baskani Mustafa Kavus’un girisimleriyle yeniden hayat bulan Meram Bagi, 2023’ün en çok tercih edilen mekanlarindan biri oldu.

Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde ‘Peçevi sehrinin Baruthane Mesiresi, Kirim’in Sudak Bagi, Istanbul’un yüzyetmisten fazla bahçe ve gülistanlari, Tebriz’in Sahi Cihan Bagi, Konya’nin Meram mesiresinin yaninda bir çimenzar bile olamazlar’ diyerek övgüyle bahsettigi Meram Bagi, 2023’ün en gözde mekanlarindan biri oldu. Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus’un girisimleriyle özüne uygun sekilde yeniden projelendirilen Meram Bagi, Yeni Meram ile Yaka Caddeleri kesisiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda ziyaretçilerine unutulmaz anlar yasatmaya devam ediyor.

“Tarihi Meram Baglari ambiyansinin yeniden yasandigi bir ortam olusturduk”

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, projenin kadim Meram kültürünü yasatmak adina özel bir yatirim olduguna vurgu yaparak, “Sehrimize gelen turistlerin her zaman sordugu bir soru vardi; ‘Meram Baglari nerede?’ Aslinda Meram Baglari, bu bölgemizdeki bagi, bahçesi olan evlerdir. Biz de ilçemizin tanitimina katki sunmak adina Meram Bagi Projesi’ni hayata geçirmistik. Alana bine yakin üzüm asmasi ve yaklasik 200 adet meyve fidesi dikildi. Bagimiza gelen misafirlerimiz dogal üzümlerin ve meyvelerin tadina mevsiminde bakabiliyorlar. Burada yer alan pelit agaçlarinda sincaplarimiz var. Yemyesil bir doganin içinde pelit agaçlarinin altinda ‘Tarihi Meram Baglari’ ambiyansinin yeniden yasandigi bir ortam olusturduk. Misafirlerimiz, bu özel mekanda unutamayacagi anilar biriktiriyor ve hosça vakit geçiriyorlar. Bagimizda 2023’te pekmez ve bulgur kaynatma etkinligimizin ikincisini gerçeklestirdik. Insanlarimiza nostalji yasatan etkinlige ilgi bir hayli yogundu. Insallah önümüzdeki yillarda bu etkinliklerle insanlarimiza güzellikler yasatmaya devam edecegiz” diye konustu.

Dogal sit alanlari, tertemiz havasi, hayat veren sulari, rengarenk dogasi ve bünyesinde barindirdigi yesilin her tonuyla söhreti ülke sinirlarini asan Meram’in yesil dokusunu artirmak için çalismalar 2023’te de araliksiz devam etti. Bu dönemde Meram’in yesil dokusunun bir milyon metrekareden fazla artirildigina vurgu yapan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, tüm gayretlerinin ‘Yesil Meram’ algisini daha da güçlendirmek için oldugunu belirtti.



“Yesil ve çevre çalismalariyla Meram eskisinden daha ihtisamli dogal güzellige kavustu”

Bu noktada Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Konya Büyüksehir Belediyesi’nin büyük destekleri oldugunu hatirlatan Baskan Mustafa Kavus, “Yapilan yeni parklar, olusturulan mahalle koruluklari, eski stadyum alanina yapilan Konya Millet Bahçesi gibi yatirimlarla Meram’in yesili artik eskisinden çok daha fazla. Bir milyondan fazla fidan ve bitkiyi toprakla bulusturduk. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Konya Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle de tarihi Meram Köprüsü çevresi ve eskisinden daha ihtisamli bir görünümle hemsehrilerimize hizmet veriyor. Yine ilçemiz sinirlari içinde bulunan Konya Millet Bahçesi 108 bin m’lik bir alanda hemsehrilerimizin hizmetinde. Büyük Larende Dönüsümü ile ilçemize ve sehrimize yeni bir yesil ve sosyal alan kazandirilacak. Yeniyol ile Yaka Caddelerimizin kesisiminde bulunan 18 bin m’lik alanda olusturdugumuz üzüm bagi ve meyve bahçesi hem ilçemizin yesil alan miktarina hem de turizmine önemli katki sunuyor. Ilçenin turizmine katki sunan bir diger yatirim olan 80 Binde Devr-i Alem Parki her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor. Halihazirdaki yatirimlara tamamlananlar da eklenince Meram mazisindeki ihtisamina yeniden kavustu. Tüm bunlar için destek veren herkese hemsehrilerim adina sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile