30 Ağustos Zafer Bayramı Bakü’de Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Bakü’de Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de törenlerle kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde Büyükelçilik binasında yapılan resepsiyona Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev ve kuvvet komutanları başta olmak üzere siyaset, sanat, yabancı ülke misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından binden fazla davetli katıldı.

İki ülke milli marşlarının okunması ile başlayan törende konuşan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, "90. yılını gururla kutladığımız Zafer Bayramı'nın kardeş ülke Azerbaycan’da da bu kadar coşkuyla kutlamanın onurunu yaşıyoruz." dedi.

Bu yıl Azerbaycan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 20. yıldönümünü kutladıklarını anımsatan Kılıç, dünyada hiçbir iki ülke arasında Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerine benzer bir ilişkinin olmadığını ifade etti.

YUKARI KARABAĞ BÖLGENİN EN BÜYÜK SORUNUYukarı Karabağ sorununun Azerbaycan ve bölgenin kalkınması için önemli sorun olduğunu belirten Kılıç, bölgede kapsamlı barış sağlanmasının en önemli koşulunun da, bu problemin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde uluslararası hukuk gözetilerek barış yoluyla çözülmesi olduğunu belirtti.

MYANMAR UNUTULMADIResepsiyonda Myanmar’daki Arakan Müslümanlarına yardım maksadıyla bir masa oluşturularak katılımcıların yardım yapabilmelerine de olanak sağlandı. Vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle karşılanan bu uygulama ile Myanmar’a önemli ölçüde yardım toplandı.Programın sonunda Büyükelçi ve Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev’in Zafer Bayramının 90. yıl pastasını kesmesinin ardından çeşitli halk dansları grupları ve sanatçılar sahne aldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile