30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Dolayısıyla Sakarya'da Tören Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Sakarya'da tören düzenlendi.

Kent Meydanı'nda Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Albay Ertuğrul Akkaya, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Atatürk Bulvarı'nda devam eden törende Vali Büyük, Garnizon Komutan Vekili Akkaya ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, halkı selamladı.

Piyade Kurmay Binbaşı Oğuzhan Gül, törende yaptığı konuşmada, Türk ulusunun her sayfasının şanla, şerefle dolu tarihinde en büyük zaferlerinden biri olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi'nin 90. yıl dönümünü bir kez daha gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

30 Ağustos Zaferi'nin Türk'ün bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek atıldığı ve Türkiye'nin kurtuluşunun yazıldığı destan olduğunu belirten Gül, şöyle devam etti:

''Polatlı'ya kadar gelen Yunan ordusuna karşı Mustafa Kemal ordularına, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz' emrini vermiştir. 30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen o günün hakim güçlerine karşı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milli birlik ve beraberliğin sağlanması sonucu yüce Türk ulusunun sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve eşsiz kahramanlığıyla kazanılmıştır.''

-Vali Büyük-

Vali Büyük, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Zafer Bayramı'nın Türk milletinin tarih boyunca yaşadığı zaferlerin simgesi haline geldiğini söyledi.

Büyük, ''Bugün yine halkımızla silahlı kuvvetlerimizin göstermiş olduğu bu başarıları tebrik etmek için hep beraberce, gururla bu bayramı kutlamış olduk. Gün boyunca belirli etkinlikler var ve akşam da resepsiyonla devam edecek. Vatandaşlarımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bayramını kutluyorum'' dedi.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Muhabir: Çağrı Turgut

Yayıncı: Kemal Kaymak
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile