30 Yasindaki Riza Akman'nin Öldürüldügü Olayda Saniklara Müebbet Hapis Talebi

30 Yasindaki Riza Akman'nin Öldürüldügü Olayda Saniklara Müebbet Hapis Talebi

Zonguldak’in Alapli ilçesinde 30 yasindaki Riza Akman’in gögsünden biçaklanarak hayatini kaybettigi kavgada 1’i tutuksuz 3’ü tutuklu sanik hakkinda hazirlanan fezlekede müebbet hapis cezasi talep edildi.

Geçen yil 27 Agustos günü Alapli ilçesinde Dereler köyü yolu üzerinde meydana gelen olayda iddialara göre Kasimli Köyü Muhtari Muhittin Çaglayan’in oglu Riza Akman Çaglayan ve A.Y ile birlikte yol kenarinda kardesini beklemeye basladi.

Bu sirada K.Y., E.Y., H.A.’nin yanlarina gelerek tartismaya basladi ve tartisma kavgaya dönüstü.

Kavganin ardindan Riza Akman ve yanindakiler olay yerinden ayrildi. Köy sakinleri kavganin duyulmasi üzerine olay yerine geldi. Kavga karisanlarin yaralanmalarina sinirlenen Mustafa E., Ahmet N. ve diger süphelilerle birlikte olay yerinden ayrilan Riza Akman ve yakinlarini aramaya çikti.

Süpheliler, Riza Akman ve yakinlarinin bulundugu araci ararken yol boyunca tüm araçlari durdurarak içerisinde Riza Akman’i aradi. Iddialara göre Ahmet N., Ahatli köyü yolu üzerinde Riza Akman’in içerisinde bulunan araca 500 metre mesafe kalarak yolu ortalayarak aracini durdurdu.

Riza Akman’in aracinin önünün kesilmesinin ardindan Mustafa E., Ahmet N.’nin aracindan inerek Riza Akman’in aracinin yanina gelerek “Siz kimi biçakliyorsunuz lan” diyerek Riza Akman’i gögsünden biçakladi. Ardindan da biçagi Eyüp D.’ye vererek “Al bunu kaybet” dedi.

Eyüp D.’nin de biçagi ormanlik alana atti.

Ihbar üzerine olay yerine jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Riza Akman Çaglayan, kaldirildigi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. A.Y. ise kaldirildigi hastanede tedavi altina alindi. Olaydan sonra Hüseyin S. (18), Eyüp D. (18), Mustafa E. (52), Ahmet N. (51) gözaltina alindi.

Olayin süphelilerinden Mustafa E., Eyüp D. ve Ahmet N. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alapli Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan ve Kdz. Eregli Cumhuriyet Bassavciligi’na gönderilen fezlekede her ne kadar süpheliler suçlamalari kabul etmese de Mustafa E.’nin biçak ile Riza Akman’i öldüre eyleminin kasten öldürme suçun çerçevesinde kaldigi, Ahmet N.’nin ise yol boyunca araci durdurarak Riza Akman’in bulundugu aracin önünü kesmesi ve Mustafa E.’nin Riza Akman’i biçaklamasina firsat olusturdugu, olaya bir katilimi olmamasi halinde Mustafa E.’nin biçaklama olayini gerçeklestiremeyecek olmasi da degerlendirilerek kasten öldürme suçu çerçevesinde kaldigi belirtildi.

Tutuklu saniklardan Eyüp D.’nin ise biçagi Mustafa E.’ye vermesi diger süphelilerle bir araya gelerek Riza Akman ve yanindakileri aramak için yola çikmasi, araçlarin tespitine olan katkisi ve olaydan sonra biçagi ormanlik alana firlatmasi sebebiyle eyleminin kasten öldürme suçu çerçevesinde kaldigi, suça sürüklenen Hüseyin S.’nin ise diger süphelilerle birlikte Riza Akman ve yanindakileri aramak için yola çikmasi, yol boyunca araçtan inmemesi ve Riza Akman ile yanindakilerin bulundugu aracin tespitine olan katkisi degerlendirilerek eyleminin kasten öldürme suçu çerçevesinde kaldigi fezlekede yer aldi.

Hüseyin S. hakkinda yardim ederek kasten öldürme, diger süphelilerin ise kasten öldürme suçlarini gerçeklestirdiklerine dair yeterli süphenin bulunmasi nedeniyle Kdz. Eregli Agir Ceza Mahkemesi’nce haklarinda dava açilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile