30 Yillik Gölet Büyüksehirle Yeniden Hayat Buluyor

30 Yillik Gölet Büyüksehirle Yeniden Hayat Buluyor

Salihli ilçesine bagli Burhan Mahallesi’nde yaklasik 30 yil önce yapilan ve geride kalan sürede rüsubatlarla su tutma kapasitesi önemli ölçüde azalan tarimsal sulama göleti, Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin çalismasiyla yeniden can buldu.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün önderliginde kirsal kalkinmanin saglanmasi adina 70 milyon liralik rekor bütçeyi Manisali üreticileri desteklemeye ayiran Manisa Büyüksehir Belediyesi, çalismalarina araliksiz devam ediyor. Salihli ilçesine bagli Burhan Mahallesinde bulunan ve bölgede tarimsal sulama için büyük önem arz eden tarimsal sulama göletinde de bakim ve temizlik çalismasi gerçeklestiriliyor. Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nca yürütülen çalismalar dogrultusunda yaklasik 30 yil önce yapilan ve rüsübatlarla dolma noktasina gelen bin 600 metre rakimdaki göletin su tutma kapasitesi arttirilarak vatandaslarin kullanimina sunulacak. Çalismalari yerinde inceleyen Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu’ya, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Yol Yapim, Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay, Burhan Mahalle Muhtari Yahya Akkol ve Sube Müdürleri eslik etti.

Muhtar Akkol Baskan Ergün’e tesekkür etti

Mahallelerinde gerçeklestirilen çalismalardan büyük memnuniyet duyduklarini belirten Burhan Mahalle Muhtari Yahya Akkol, "Öncelikle Cengiz Baskan’a bütün yaptigi hizmetlerden dolayi çok çok tesekkür ederiz. Allah razi olsun. Burasi gerçekten bizim sah damarimiz. Mahallemizin fasulye, barbunya, erik, ceviz gibi ürünleri buradan gelen su ile yetisiyor. Bu konuda Cengiz Baskanimiza çok tesekkür ederim. Su an yaklasik 2000 rakimdayiz. Hizmetleri Izmir Il sinirina dayandi. Allah basimizdan eksik etmesin" diye konustu.



Çalisma hakkinda bilgiler verdi

Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta ise, gerçeklestirilen çalisma ile ilgili bilgiler aktardi. Daire Baskani Yilmaz Usta, "Salihli ilçemiz Burhan Mahallesindeyiz. Bin 600 rakimdayiz. Gördügümüz tepelerin arkasi Aydin-Izmir il siniri. Burada daha önceden yapilmis olan bir sulama göleti var. Göletin yillar içerisinde dagdan gelen rüsubatla dip savagi bile dolma noktasina kadar gelmisti. Gölet bu bölgemiz için, mahallemiz için büyük önem arz ediyor. Burada biriken su dereye dogal akisiyla birakilip Burhan Mahallesi’nde bentlerle, kanal ve boru sistemleri ile arazilerde sulama için kullaniliyor. Mahallemizde ceviz, kestane, kiraz, börülce, fasulye gibi ürünlerle geçimler saglaniyor. Su tarimda artik olmazsa olmaz. Suyu depolayabildigimiz kadar depolayip tarimda kullanmak önemli bir noktaya gittigi için biz de buradaki üreticilerimizin sikinti yasamamasi ve göletin su tutma kapasitesinin arttirmak için temizlik çalismasi gerçeklestiriyoruz. Yaklasik 1 ay sürdü çalisma. Yolu ve ulasimi oldukça sikintili olan bir bölgeye Büyüksehir Belediyesi’nin imkanlariyla bu hizmeti yapabilme sansina sahip olduk, hayirli ugurlu olsun" dedi.



"Bu çalismalar büyüksehirin gücünü gösteriyor"

Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün önderliginde kirsal kalkinmanin saglanmasi adina yogun çaba sarf edildigini belirten Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu da, "Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu ise, "Köyün merkezinden yaklasik yarim saatlik yolculukla arazi araçlariyla gelinen bir yer. Hummali bir çalisma var. Bu çalisma Büyüksehir’in gücünü gösteriyor. Biz bu sene kirsalin her dalinda, her bölgesinde çiftçimizin, hayvancimizin, üreticimizin yaninda olduk. Bu çalisma da bunun en güzel örneklerinden. Burasi hem sulama hem de hayvan içme suyu göleti. Ciddi bir çalisma. Ama bu ömürlük bir çalisma oldu. Ekiplerimiz önemli bir çalisma sergilerdi burada. Halk çok memnun. Olmasi gereken bir çalismaydi, hayirli ugurlu olsun" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile