4 Yyilda Bir Kutlanacak Evlilikler Için Imzalar Atildi

Evlenmek için 4 yilda bir kez denk gelen 29 Subat tarihini seçen çiftler imzalarini atti.

Her 4 senede bir denk gelen ve ‘artik yil’ olarak adlandirilan 29 Subat tarihinde evlenmeyi tercih eden çiftler Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonunda yapilan tören ile evlilige ilk adimlarini attilar.

Evlilik için 29 Subat tarihini seçen Gizem ve Sinan Gebologlu çifti Ihlas Haber Ajansi mikronuna yaptiklari açiklamada, “Bizim niyetimiz aslinda Subat ayinda nikah kiymakti. Tarih olarak depremin yildönümüne yakin bir tarihe denk gelmesi sebebiyle tarihi degistirme karari aldik. Sonra bir baktik ki 29 Subat diye bir gün varmis ve bugüne denk geliyormus. Neden olmasin dedik. Beraber karar verdik. 29 Subat tarihini tercih ettik” ifadelerini kullandi.

“Dört yilda bir nikah tazelemeye karar verdik”

Her yil evlilik yildönümü kutlamak yerine dört yilda bir kez nikah tazelemek istediklerini belirten Gebologlu çifti, “Böyle bir anlasma yaptik ve bugünü seçtik. Dört yilda bir nikah tazelemeye karar verdik” dedi.

Evlenmek için 29 Subat tarihini seçen bir diger çift olan Ayça Yagmur Simsek ve Atabey Demirel çifti ise yaptiklari açiklamada, “Özellikle istedik bugün olmasini. Biz evliligimiz biraz geç yaslansin diye düsündük. Eger gelecekte evlilik yildönümünü unutursam, dört yilda bir oluyor nasil hatirlayabilirim gibi bahaneler bulmaya çalisacagim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile