40 Bin Tl’yi İşte Böyle Çalıp Kayıplara Karıştılar

40 Bin Tl’yi İşte Böyle Çalıp Kayıplara Karıştılar

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir banka şubesinden 40 bin TL’yi çalıp kayıplara karışan 3 şüphelinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı.

7 Ağustos 2012 Salı günü meydana gelen olayda Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü binası önündeki ATM’ye 40 bin TL yerleştirdikten Sonra bir başka ATM’ye 40 bin TL daha yerleştirmek için, bankaya ait 06 BT 8341 plakalı otomobile geldiği anda Son ön lastiğinin patladığını gören birisi özel güvenlik iki görevli; çantayı otomobilin arka kısmına koyup otomobil lastiğini onarmaya kalktılar. İşte o anda olan oldu.

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA SANİYE SANİYE YANSIDI

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü binasına park edilen bankaya ait otomobilin sol ön lastiğini hırsızlığa karışan 3 kişiden biri patlatırken, diğer 2 kişi banka görevlilerinin ATM’ye para koymalarını ve dönüşünü takip ediyor. ATM’ye para yatırıp gelen özel güvenlik görevlisi M.G ve banka yetkilisi İ.G lastiği fark edince, sağ arka kısma çantayı bırakıp, bagajı açarak, lastik indiriyor. 2 görevli lastiği onarmaya başlayınca Orman İşletme Müdürlüğü’nün kapısından içeriye giren 3 kişiden birisi arabanın bulunduğu bölüme doğru gelirken, diğer 1 kişi Orman İşletme Müdürlüğü santral binası yakınında bekliyor. 1 kişide orman işletme müdürlüğü giriş kapısında bekliyor. Arabaya yönelen kişi, binanın arkasına doğru geçtikten Sonra santral binasındaki kişinin el hareketlerine göre, önce araca kadar geliyor. İlk denemesinde kapıyı açmadan uzaklaşıyor. Tekrar ikinci işareti alan, beyaz baskılı tişörtlü kişi tekrar kapıyı açıp çantayı alarak, kapıyı açık bırakarak hızla uzaklaşıyor. Santralde ve girişte bekleyen 2 kişide aynı anda bulundukları yerden uzaklaşıyor. Aracın ön sol lastiğini değiştirmekte olan Özel Güvenlik görevlisi ve banka yetkilisi yaklaşık 10 dakika Sonra hırsızlık olayını fark edebiliyorlar. Çantanın çalındığını fark eden banka görevlilerinin panik hali de güvenlik kameralarına yansırken, banka görevlisi telefonla hemen ilgilileri arıyor.

SIR OLDULAR

Fethiye Emniyet Müdürlüğü Ekipleri güvenlik kamerası görüntülerine göre eşgallerini belirledikleri 3 kişiyi yakalayabilmek için, çaba gösterilerken bu kişilerin isimlerinin belirlendiği ve güvenlik kamera görüntülerine göre tüm Türkiye’de arandıkları bildirildi.

Sır olan 3 kişi Ziraat Bankası’na ait 40 Bin TL olan çantayı işte böyle çalıp kayıplara karıştılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile