42 yıl aradan sonra hayatta bir ablası olduğunu öğrendi (Özel)

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Belencumafakılı beldesinde yaşayan Emine Yüksel (42), hayatta yaşayan bir ablası olduğunu yeni öğrendi.



Bir yaşında annesi öldükten sonra babası tarafından teyzesine evlatlık olarak verildiğini belirten Emine Yüksel, Kurban bayramında amcasına bayramlaşmak için gittiğinde, hayatta bir kız kardeşi olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Yüksel, ”Ben bir yaşında iken annem vefat etmiş. Babam da beni teyzeme evlatlık vermiş. Beni onlar büyüttü. Daha sonra köylümüz, de inşaat işçisi Elvan Yüksel ile evlendim. 3 oğlum ve iki kızım var. Allah, benim yaşadığım acıları onlara yaşatmasın.” dedi.
Yüksel, amcasının, hayatta olan bir ablası olduğunu söylediğini ifade ederek, "Önce inanamadım şaka yapıyor zannettim. Fakat gerçek olduğunu söyleyince çok şaşırdım. Hemen kasabamızda muhtar azası olan Osman Erol’dan yardım istedim. O da yaptığı araştırmalar neticesinde kardeşimin Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşadığını söyledi. Bayram geçeli nerdeyse 2 ay olacak, ben 42 yıldır göremediğim kardeşim için iki aydır uyku uyuyamıyorum. Biran önce kardeşime kavuşmak, hasret gidermek istiyorum.” diye konuştu.

Maddi durumlarının zayıf olduğunu, bu yüzden kardeşini görmeye gidemediğini söyleyen Yüksel, “Şu yalan dünyada yarının ne olacağı ve ne zaman öleceğimiz belli değil. Ablamı görmeyi çok istiyorum. Maddi imkansızlıklar yüzünden ablamı görmeye gidemiyorum. Kasabamızdan, Sorgun’umuzdan yetkililerden, bizlere bu konuda yardımcı olmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.
Kasabada muhtar azası olan Osman Erol da Emine Yüksel‘in ablasının Muğla‘nın Bodrum ilçesinde yaşadığını belirterek, ”Yaptığım araştırma sonucu Yüksel’in ablası olan Nazik Yiğit’in (52) Muğla Bodrum‘da yaşadığını öğrendim. O da küçükken evlatlık olarak başka bir aileye verilmiş ve bugüne kadar hayatta bir kardeşi olduğu söylenmemiş. Nazik Yiğit de evli ve iki çocuk annesidir, inşallah böyle acılar bir daha yaşanmaz.“ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile