7’li koalisyonda kriz büyüyor: Babacan’dan CHP’lileri çıldırtacak açıklamalar

7’li koalisyonda kriz büyüyor: Babacan’dan CHP’lileri çıldırtacak açıklamalar

14 Mayıs'ta büyük bir hezimet yaşayan 7'li koalisyonda dağılma emareleri gelmeye başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan 5 puan fark yiyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tedirginlikle süreci izlerken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 16 Mayıs'ta nispet yaparcasına vekilleriyle fotoğraf paylaştı.CHP'yi görülmemiş şekilde oyuna getiren küçük ortakları Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 10'ar 10'ar milletvekilliği kopardıktan sonra kendi gündemlerine döndü. Son olarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı yayında kullandığı ifadeler adeta CHP'lileri çileden çıkartacak cinstendi. Babacan; "Biz olmasaydık CHP bu kadar oy alıp bu kadar çok milletvekili çıkaramazdı." dedi

CHP'yi görülmemiş şekilde oyuna getiren küçük ortakları Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 10'ar 10'ar milletvekilliği kopardıktan sonra kendi gündemlerine döndü. Ahmet Davutoğlu ilk turu kaybeden ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istediğini aldıktan sonra onu yenilgisiyle başbaşa bırakıp CHP'den kopardığı vekillerle fotoğraf paylaşınca tepki çekti. Bir süre sonra silmek zorunda kalmıştı


7’li koalisyonda kriz büyüyor: Babacan’dan CHP’lileri çıldırtacak açıklamalar

NEREDEYSE HİÇ OYU OLMADAN 10 VEKİL KOPARDI!

Millet İttifakı'nın ortaklarından Gelecek Partisi, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine 19 adayla CHP listesinden girdi. YSK'nın kesin sonuçları açıklamasının ardından Gelecek Partisi'nden 10 kişi CHP listesinden milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

BABACAN: BİZ OLMASAYDIK BU KADAR OY ALINMAZDI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilk tur değerlendirmesinde çok konuşulacak ifadeler kullandı. Babacan katıldığı yayında kullandığı ifadeler adeta CHP'lileri çileden çıkartacak cinstendi.

Babacan; '81 ilde teşkilatı olan 766 ilçede teşkilatı olan ve görülmemiş iktidar hazırlığı yapan partiden bahsediyoruz. İlk defa seçimlere girdik. Meseleye önceden bakış, planlama vardır. Önceden planlama bizim de CHP'nin de bir arada olmamız yönündeydi. Sonuçlara bakalım. DEVA adaylarının olduğu illerde tam + 15 milletvekili oluşmuş. Bizim Kahramanmaraş'ta adayımız 2. sıradan seçime girdi. CHP'nin oyu yüzde 6.8 arttı. Gaziantep'te CHP'de yüzde 5 artmış. CHP 3 milletvekili çıkardı. 3. sıradaki bizim adayımız. Bizim adaylarımızın olduğu yerlerin tamamında CHP'nin ciddi oy artışı var. Kesinlikle hepsini hak ettik ve hepsi helal. İçimiz rahat. Biz olmasaydık bu kadar oy alınmazdı.' ifadelerine yer verdi.

İTTİFAKIN ETKİSİZ PARTİLERİ CHP LİSTESİNDEN 36 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTTI

CHP seçimlerde beklentilerin altında kalırken; Gelecek Partisi'nin yanı sıra DEVA, Saadet Partisi, Türkiye Değişim Partisi ve İYİ Parti'den de bazı isimler CHP kontenjanından vekil oldu. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ise 28 Mayıs'ta gerçekleşecek 2. turda bir mücadeleye daha girecek.

7’li koalisyonda kriz büyüyor: Babacan’dan CHP’lileri çıldırtacak açıklamalar

7’li koalisyonda kriz büyüyor: Babacan’dan CHP’lileri çıldırtacak açıklamalar

DEVA PARTİLİ İDRİS ŞAHİN: ELİMİZDEKİ HİÇBİR ANKETTE KILIÇDAROĞLU İLK TURDA İPİ GÖĞÜSLEYEMİYORDU

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin katıldığı canlı yayın programında, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçim öncesinde ellerinde bulunan hiçbir ankette Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanamadığını söyleyerek, 'Sanki ilk turda bitecek gibi bir algı satın alındı ve bu son derece yanlıştı' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile