ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın evine yapılan baskının detaylarının açıklanmasına karşı

ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın evine yapılan baskının detaylarının açıklanmasına karşı

Donald Trump'ın evine düzenlenen baskında arama emriyle ilgili argümanların açıklanmasını reddeden ABD Adalet Bakanlığı, açıklamalarda bulundu

Eski ABD başkanı Donald Trump'ın, geçtiğimiz günlerde Florida eyaletinde yer alan Mar-A-Lago tatil köyündeki malikanesine, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından baskın yapıldı.

ABD Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının, 8 Ağustos'ta eski Başkan Donald Trump'ın evine düzenledikleri baskında arama emriyle ilgili argümanların açıklanmasını reddetti.

'Bilgilerin ifşa edilmesi halinde ortaya çıkabilecek zararı daha da artırmaktadır'


Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Hükümetin beyanının bu aşamada ifşa edilmesi, muhtemelen, bu soruşturma ilerledikçe ve diğer yüksek profilli soruşturmalarda yardım istenebilecek tanıkların gelecekteki iş birliğini sekteye uğratacaktır.' ifadesine yer verildi.

'Soruşturma son derece gizli materyalleri içeriyor'

Açıklamada ayrıca 'Bu soruşturmanın son derece gizli materyalleri içermesi, soruşturmanın bütünlüğünün korunması gereğinin altını çizmekte ve bilgilerin zamanından önce veya uygunsuz şekilde kamuya ifşa edilmesi halinde ortaya çıkabilecek zararı daha da artırmaktadır.' uyarısı yapıldı.

Ne olmuştu?

ABD'nin önde gelen medya kuruluşları, federal mahkemeden, FBI ajanlarının geçen hafta Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinde arama yapmak zorunda kalmasının muhtemel nedenini açıklayan argümanı ortaya koyan yeminli beyanın açıklanması başvurusunda bulunmuştu.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, 11 Ağustos'ta, FBI baskını hakkında ilk defa açıklama yaparak, Trump'ın malikanesinde yapılan aramayı kendisinin onayladığını söylemiş, kamuoyunda süren tartışmalar üzerine olayın daha net anlaşılması için Adalet Bakanlığının arama emri ve el konulan malzemelerle ilgili gizliliğin kaldırması talebiyle Florida Bölge Mahkemesine başvuruda bulunduklarını duyurmuştu.

11 çok gizli belge ele geçirilmişti


Trump'ın da arama emrinin kamuoyu ile paylaşılmasına karşı olmadığını belirtmesi üzerine federal yargıç, 12 Ağustos'ta arama emrini ve el konulan malzemeler listesi tutanağını kamuya açıklamıştı.

AA'nın haberine göre; yayınlanan “arama emri”nin detaylarında FBI ajanlarının, Casusluk Yasası kapsamında üç farklı federal yasanın olası ihlallerini araştırdıklarına yer verilmiş, baskında “çok gizli” (Top Secret) damgalı 11 set belge alındığı da tutanaklara geçirilmişti.

'3 pasaportumu çaldılar'


Trump, FBI'ın baskını sırasında pasaportlarına el koyulduğunu iddia ederek, 'Mar-a-Lago'daki FBI baskını sırasında diğer her şeyle birlikte 3 pasaportumu (birinin süresi dolmuş) çaldılar. Bu, siyasi bir rakibe ülkemizde daha önce görülmemiş düzeyde bir saldırıdır. Üçüncü dünya ülkesi!' demişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile