Abd Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ateşesi Wilson, Muş'ta

Genç Birikim Derneği ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma Derneğince düzenlenen "Uluslararası 6'ncı Onkoloji Günleri" etkinliğine katılmak üzere Muş'a gelen ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ateşesi Susan Wilson ile Konsolosluk Eğitim ve Kültür Koordinatörü Çiğdem Müderris, Muş Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Wilson, kentte bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Wilson, şöyle konuştu:

"Amerikan Büyük Elçiliği ve Adana Konsolosluğu olarak onkoloji günlerine destek verdik. 2 onkoloji hemşerisini de Amerika'dan Muş'a getirdik. Burada değişik kanser çeşitleriyle ilgili paneller gerçekleşiyor. Kanserle savaşma ve farkındalık yaratmayla ilgili tartışma ortamları yaratılıyor. Aslında Muş, uluslararası bir ışık çekmiş durumda. Çünkü bu onkoloji günleri toplantılarına, değişik ülkelerden çok katılım var. Amerika, Slovenya, Ukrayna, Romanya gibi ülkelerden gelen misafirler, Muş'un ve burada yaşayan güzel insanların başarısını görüyor."

Türkiye'de hiç yabancılık çekmediğini belirten Wilson, Amerika'nın güneyindeki bir bölgeden Türkiye'ye geldiğini anımsattı.

Wilson, "Geldiğim yer olan Adana'da sıcak havasıyla bilinir. 9 aydır Adana'da oturuyorum aynı sıcaklığı burada da görüyorum. Türkiye'de insanlar çok sıcakkanlı ve nazik. Amerika ve Türkiye arasında birçok benzerlik gördüm" dedi.

Türkiye'de yaşanan barış sürecine destek verdiklerini belirten Wilson, şunları ifade etti:

"Barış sürecine konsolosluk olarak, çok pozitif bakıyoruz. Bu süreçle gelecek barış, inanın bizi çok heyecanlandırıyor. Türkiye çok uzun zamandan beri dostumuz. Türkiye için iyi olan bizim için de iyi olur. Çünkü onu mutlu eden bizi de mutlu eder. Öncelikle bölgede yaşayan çocuklar için barışçıl bir ortamda büyümek çok önemli. Artık annelerin ağlamasına gerek kalmaz, bu da bizi çok mutlu eder."

Türkiye ve Amerike'nin dost ve müttefik ülkeler olduğunu kaydeden Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey ise ateşenin cemiyete yaptığı ziyaretin çok anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile