ABD'den Hizbullah Ve Kudüs Gücü'nü Destekleyen Finansal Aglarin Üyelerine Yaptirim

ABD yönetimi, Hizbullah'i finanse eden agin Lübnan ve Kuveyt merkezli üyeleri ile Hizbullah ve Iran Devrim Muhafizlari Ordusuna bagli Kudüs Gücü'nü desteklemek amaciyla faaliyet gösteren uluslararasi finansal ag ve paravan sirketlerin üyelerini yaptirim listesine aldi.

ABD Hazine Bakanligindan yapilan açiklamada, Yabanci Varliklari Koruma Ofisince (OFAC) Hizbullah'i finanse eden finansal agin Lübnan ve Kuveyt merkezli kanallarinin üyelerine yaptirim uygulanacagi bildirildi.

Açiklamada, Hizbullah ve Iran Devrim Muhafizlari Ordusuna bagli Kudüs Gücü'nü desteklemek amaciyla faaliyet gösteren uluslararasi bir finansal ag ve paravan sirketlerin üyelerinin de yaptirim listesine eklendigi aktarildi.

Söz konusu aglarin bölgesel finansal sistemler araciligiyla on milyonlarca dolari akladigi ve Hizbullah'in ile Devrim Muhafizlari Birliginin yararina döviz islemleri ile ticaretini gerçeklestirdigi belirtilen açiklamada, Hizbullah'in Iran Devrim Muhafizlari Ordusuna bagli Kudüs Gücü destegiyle bu aglardan elde edilen gelirleri terörist faaliyetleri finanse etmek, Lübnan'da ve bölge genelinde istikrarsizligi sürdürmek için kullandigi ifade edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile