ABD Disisleri Bakani Blinken, Ürdün'de Kral Abdullah Ile Bir Araya Geldi

ABD Disisleri Bakani Blinken, Ürdün'de Kral Abdullah Ile Bir Araya Geldi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Orta Dogu temaslari çerçevesinde Ürdün’de Kral 2. Abdullah ve Disisleri Isleri Bakani Ayman Safadi ile bir araya geldi.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Türkiye ve Yunanistan temaslari kapsaminda dün Ürdün’e geldi. Orta Dogu temaslarina baslayan Blinken, bugün Ürdün’ün baskenti Amman’da Kral 2. Abdullah tarafindan kabul edildi. Kral Abdullah görüsmede, Israil’in Gazze Seridi’ndeki askeri harekatinin devam etmesinin “felaketle sonuçlanacagi” konusunda Blinken’i uyardi ve Washington’a önemli bir rol düstügünü söyledi.



Blinken, Ürdün Disisleri Bakani Safadi ile de görüstü

Ürdün Disisleri Bakani Ayman Safadi, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile yaptigi görüsmede, “Gazze Seridi’ndeki saldirinin derhal sona erdirilmesi, bölgedeki sivillerin korunmasi, Gazze’nin tüm bölgelerine yeterli, kalici insani ve tibbi yardim ulastirilmasi gerektigini” vurguladi.

Blinken, Amman’daki Dünya Gida Programi deposunu ziyaret etti

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Amman’da bulunan Dünya Gida Programi deposunu ziyaret etti.

Birlesmis Milletler (BM) rakamlarina göre, geçen hafta Refah ve Kerem Salom üzerinden Gazze’ye günde ortalama 120 kamyon girdi. Israil saldirilarinin basladigi 7 Ekim tarihinden önce bölgeye günde 500 tir girdigi görülürken, rakamlarin su anda ihtiyaç duyulan miktarin çok altinda oldugu belirtiliyor. BM’ye göre, Gazze Seridi’ndeki her 4 Filistinliden birinin açlikla mücadele ettigi, geri kalaninin ise tehlikeli seviyelerde açlikla karsi karsiya oldugu kaydedilirken, nüfusun tamaminin hayatta kalabilmesi için sinirdan kamyonlara bagimli oldugu ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile