'Aci Ve Tatli' Belgeseli Kazan Film Festivali'nde Yarisacak

Göçmen bir kadinin, kaybolmakta olan hafizasina yolculugu anlatan "Aci ve Tatli" belgeseli, 17. Uluslararasi Kazan Film Festivali'nde yarisacak.

Film, 5 Eylül'de baslayacak festivalde dünya prömiyerini yaparken, "Uzun Metraj Belgesel" bölümünde yarisacak.

Yönetmen Didem Sahin'in kendi hikayesinden yola çikarak hayata geçirdigi yapim, 1963'te Türkiye'den Almanya’ya isçi olarak giden Nermin'in hikayesini ele aliyor. Göç olgusuna öznel bir yaklasim sergileyen filmin, Almanya-Türkiye isçi göçünün 60. yili dolayisiyla birçok yerde gösterilmesi planlaniyor.

Sahin'in yapimciligini da üstlendigi belgeselin ortak yapimciligini Eda Arikan, tarih danismanligini ise Emrah Safa Gürkan üstlendi.

Kültür ve Turizm Bakanligindan yapim destegi alan film, nisan ayinda, dünyanin önemli belgesel film marketlerinden Vision du Reel Film Market’e seçilmisti.

Filmin konusu kisaca söyle:

"Türkiye'den 1963'te Almanya'ya isçi olarak giden Nermin, babalarina emanet ettigi üç kizini bir süre sonra yanina alir. Didem, Dortmund dogumlu bir belgesel yönetmenidir. Anneannesinin hafizasinin kaybolmakta oldugunu ögrenince, yanina gitmeye karar verir. Kamerasini alir, anneannesinin ve diger göçmenlerin yaptigi gibi Istanbul'dan Almanya'ya giden bir trene biner. Bu tren yolculugu, zamanda bir yolculuga dönüsür. Kayip parçalar bir araya geldikçe Nermin'in göçmen bir kadin isçi olarak yasadigi dönemin bir portresi ortaya çikar. Stuttgart’ta yasayan Nermin artik Alzheimer hastasidir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile