Adana Barosu başkanlığı için Bulut ve Erbek yarışıyor

Adana Barosu'nun 26. Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı. Baro Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen kurulda Meslekte Hizmet Grubu adayı Yakup Bulut ile

Adana Barosu'nun 26. Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı. Baro Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen kurulda Meslekte Hizmet Grubu adayı Yakup Bulut ile Demokrat Avukatlar Grubu adayı mevcut başkan Aziz Erbek yarışacak. Divan Başkanlığını eski başkanlardan İsmet Altuğ'un yaptığı Genel Kurulda konuşan Yakup Bulut, baroda yeni plan ve hedeflere talip olduklarını söyledi.

Hukukun üstünlüğü ilkesini, yargının ve savunmanın bağımsızlığını göz önünde tutarak avukat haklarının tanınması, uygulanması ve geliştirilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını belirten Bulut, "Hukukun ve hukukçunun amacı adalettir. Adaletin ideolojisi olmaz." dedi. 25 yıllık meslek hayatında sahip olduğu deneyimleri avukatların hizmetine sunmayı amaçladığını vurgulayan Bulut, göreve seçilmesi halinde baro akademisini kuracaklarını ifade etti. Akademi bünyesinde oluşturulacak Staj Eğitim Merkezi'nde stajyer avukatların daha iyi yetiştirileceğine işaret eden Bulut, "Baro meclisi tüm avukatların kendini yeterli oranda temsil edildiğine inanacağı şekilde yapılandırılacak. Özellikle genç meslektaşlarımızın temsili konusu hassasiyetle ele alınacaktır. Mecliste baro uygulamaları, hukuk, avukatlık ve yargının sorunları konusunda görüş alış verişinde bulunulacaktır." diye konuştu.

Sosyal hukuk devletinin en önemli ilkelerinden biri olan adli yardım sisteminin hala istenilen işlevi yerine getirmediğini anlatan Bulut, bu konudaki sıkıntıların giderilmesi yönünde adımları atacaklarını vurguladı. Baro gelir-giderlerinin tamamen şeffaf yapıya kavuşturulacağını ve tüm verilerin web sitesinde yayınlanacağını açıklayan Yakup Bulut, iş takipçiliğinin önlenmesi, arzuhalcilerin adliye çevresinden uzaklaştırılması için valilik, belediye ve maliye ile işbirliği yapılacağını duyurdu. Meslektaşlarının cezaevlerinde karşılaştıkları sorunların çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü veren Bulut, internet üzerinden Adana Barosu radyo ve televizyonunun kurulacağını hatırlattı.

Baro Başkanı ve Demokrat Avukatlar Grubu adayı Aziz Erbek ise yargı sisteminin ve mesleklerinin yaşadığı sorunların en ufak gecikmeyi kaldıramayacak kadar çok olduğunu söyledi. Adli yıl ve diğer pek çok toplantıda en yetkili ağızlardan bu sorunların gündeme getirildiğini belirten Erbek, "Ancak üzülerek söylemek gerekiyor ki, her gelen yıl gideni aratıyor. Bir türlü çözüm uygulamasına geçilemiyor. Bazı olumlu adımların atılması sorunların temelini oluşturan sistem devam ettiği için etkili olamıyor. Yargının sorunlarına çözüm arayışlarında savunmanın temsilcileri avukatların dışarıda bırakılması büyük bir eksikliktir." diye konuştu.

24 Ekim Pazar günü Adana Adliye Sarayı'nda yapılacak seçimlerde Yakup Bulut'un başkanlığındaki Meslekte Hizmet Grubu Yönetim Kurulu Adayları şu isimlerden oluştu: Cem Kösemen, Hülya Yıldırım, Ali Köse, Gürsel Güleçyüz, Mustafa Tolay, Aslı Çetin Turpçu, Asena Avluk, Ahmet Çözer, Osman Olcay, Berzan Toprak. Demokrat Avukatlar Grubu adayı Aziz Erbek'in Yönetim Kurulu aday listesi ise şöyle: Hakan Önenli, Murat Loğoğlu, Meltem Erdinç Gürcüoğlu, Yasemin Tanır, Bülent Maraklı, Badegül Bozkurt Uludağ, Berfu Salıcı Yakıt, Ersan Önel, Semih Gökayaz, Ümit Arif Özsoy.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile