Adana'da Bayram Namazında Camiler Doldu Taştı

Adana'da Bayram Namazında Camiler Doldu Taştı

Adanalılar, Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Günler öncesinden kurbanlarını alarak bayrama hazırlanan Adanalılar, bayram namazı sonrasında ise kucaklaşarak birbirlerinin bayramını kutladı. Özellikle Sabancı, Yağ, Kemeraltı ve Ulu camilere binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren giderek bayram namazını kıldı.

7'den 70'e camileri dolduran vatandaşlar namazlarını kıldıktan sonra cami avlusunda bayramlaşarak kurbanlarını kesmeye gitti.Türkiye’nin en büyük camilerinden Samancı Merkez Camii’ni dolduran Adanalılar hocaların verdiği vaazları huşu içinde dinledi. Kılınan bayram namazında tekbirler ve dualarla bayramı doya doya yaşayan vatandaşlar, mezarlık ziyaretlerinin ardından, kurbanlarını kesip bayramlaşmaya gideceklerini belirtti.

Eski bayramların daha sıcak olduğunu söyleyen Mustafa Ali Serin, “Eski bayramları arasak da çok şükür huzurlu bir ortamda bayrama girdik. İnşallah bayram ülkemize bereket getirir." dedi.

Bayram namazını kıldıktan sonra büyüklerinin ellerini öpen Mahmut Baran Aslan, heyecanla beklediği bayramda toplayacağı harçlıklarla kendisine bisiklet alacağını söyledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da namazını Merkez Camii’nde kıldı. Namaz sonrası vatandaşla bayramlaşan Vali Coş, Kurban Bayramı’nın İslam dünyasına ve bütün insanlığa hayırlı olmasını, yeryüzüne barış ve huzur getirmesi diledi.

Bayramların, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin ve dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı günler olduğunu belirten Coş, şunları kaydetti: "Bu günler, incinen gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği kucaklama arzusunun tazelendiği günler olması bakımından, toplumsal barışımız için çok önemli. Bayramın kazandıracağı manevi anlayışla sosyal dayanışma duygularımızı zirveye ulaştırıp, yoksul ve muhtaç durumda olanlara yardım eli uzatıp, sevinçleri olduğu kadar acıları ve sıkıntıları paylaşıp, mutlu bir geleceğe birlikte yürüyeceğiz. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile