Adana Valisi Coş, Romanlar Derneğini Ziyaret Etti

ADANA - Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Romanlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'ni ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Vali Coş, merkez Yüreğir ilçesindeki derneğin başkanı Hulusi Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerini ziyaretinde, Roman vatandaşların toplumumuzun ve kültürümüzün önemli değeri, ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Romanların birlik ve beraberlik bakımından her zaman sağduyulu ve dikkatli davranışlar sergilediğini ifade eden Coş, Balkanlarda da Türklüğü ve Müslümanlığı en iyi şekilde temsil ettiklerini dile getirdi.

Coş, daha önce görev yaptığı yerlerde de Romanların sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve birinci sınıf vatandaş oluklarını özellikle sık sık vurguladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Evlerinin tamirinden, ihtiyaç duydukları camiden ana okuluna ve kadınların kurs görecekleri mekanlara kadar Romanların birçok sorununu çözdük. Burada da Adanalı Romanlar Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin yaptırdığı konutlardan talep etmişlerdi. Bu konuda onlara pozitif ayrımcılık yaparak daha fazla konut verilmesi için gerekli çalışmaları tamamladık. İnşallah yakında kuralar çekilip evler sahiplerine teslim edilecek. Bu devrede konut sahibi olamayanlar için de çalışmalarımız sürecek. Cuma ziyareti nedeniyle bugün buradayız ve aramızdaki muhabbeti dosta düşmana gösterelim istedik."

Coş, Roman gençlerin meslek sahibi olmaları için de çalışmalar yapacaklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Roman kardeşlerimizin geçmiş yıllardan gelen sıkıntılarını birer birer çözmek için hep beraber çalışacağız. Roman kardeşlerimizle olan dostluğumuzu, sevgimizi, saygımızı ve onlarla olan dayanışmamızı çekemeyen bazı iyi niyetli olmayan şahısların, bizi Romanlara karşıymış gibi göstermek istediklerine dair dedikodular da duydum. Bunların tamamı yanlış. Bizim için Roman kerdeşlerimiz devletimizin birinci sınıf vatandaşları, topmlumumuz ve kültürümüzün ayrılmaz parçasıdır."

Dernek Başkanı Hulusi Yıldırım da Vali Coş'a desteklerinden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile