Ailelere Çocuk İstismarı İle Mücadele Yöntemleri Anlatıldı

Antalya Valiliği öncülüğünde İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından yürütülen "Huzurlu Aile, Mutlu Çocuk" projesi kapsamında Kumluca'da "Çocuk İstismarı" semineri düzenlendi.

Hacıveliler İlkokulu'ndaki seminere konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli sosyal hizmet uzmanı Sultan Yılmaz, Türkiye'de çocukların en fazla 4-11 yaş aralığında cinsel istismara uğradıklarını, bu yaş aralığında çocuğu bulunan ailelerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Ailelerin çocuklarıyla daha ilgili olması ve anlayabilecekleri bir dil ile çocuk istismarının iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Öncelikle ebeveynler olarak çocuklarımıza güvenmeliyiz. Onlarla sürekli iletişim halinde olmalı, bizlere güvenmelerini sağlamalıyız" dedi.

Hayat koşulları gereği zaman zaman ailelerin çocuklardan bir süre uzak kalabildiğini dile getiren Yılmaz, "Bu sürelerde çocuklarımızı başlarına gelebilecekler konusunda uyarmalı, böyle bir durum nasıl davranmaları gerektiğini uygun bir dille anlatmayız. Çocuklarımızın bizden ayrı kaldıkları sürede neler yaptıklarını bilmemiz, yaşanabilecekler karşı önlem almamızı kolaylaştıracaktır" diye konuştu.

Çağın iletişim aracı internetin dikkatsiz kullanımının çocuklar için tehlike oluşturabileceğine dikkati çeken Yılmaz, internetin kullanımını sadece belirli amaçlarla sınırlamanın bazı sıkıntıları engelleyebileceğini kaydetti.

Yılmaz, daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Seminerin ardından ailelere İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından hazırlanan broşürler dağıtıldı.
Toplantıya Kumluca Merkez Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Cengiz Kaya, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Hacıveliler Mahale muhtarı Adem Baltacıoğlu ile öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile