Aizanoi Antik Kenti'nin 2022 Yili Yol Haritasi Çikarildi

Aizanoi Antik Kenti'nin 2022 Yili Yol Haritasi Çikarildi

Kütahya’nin Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti’nin 2022 yili yol haritasinin belirlendigi bildirildi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, kazi çalismalari tamamlanan Penkalas Çayi’nin rihtim duvarlari ile tarihi konaklarda restorasyon çalismalarina baslanacagini, anitsal kapi ve antik tiyatronun ayaga kaldirilmasina odaklanilacagini söyledi.



UNESCO’nun Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan ve antik dünyanin ilklerine ev sahipligi yapan Aizanoi Antik Kenti’nde kazi çalismalarina havalarin sogumasi nedeniyle ara verilecek. Kazi ve restorasyon çalismalari 1 Nisan 2022 tarihinde yeniden baslayacak.

Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti’nin 2022 yili yol haritasi Vali Ali Çelik baskanliginda düzenlenen toplantida istisare edildi.

Dumlupinar Üniversitesi ile Kütahya Müze Müdürlügünce yürütülen kazi çalismalarinda gelinen son durumu Kazi Baskani Prof. Dr. Gökhan Coskun anlatti. Vali Ali Çelik’e desteklerinden dolayi tesekkür eden Coskun, 2021 yili kazi sezonunun verimli geçtigini ve basariyla tamamlandigini söyledi.



Coskun, ara verilen sürede kazilardan çikarilan eser ve buluntularin envanter çalismalarinin yapilacagini belirtti.

2021 yilinda yapilan çalismalarin Aizanoi Antik Kenti’ne kattigi degere dikkat çeken Vali Çelik, emegi geçenlere tesekkür etti.

2022 yilinda da ayni hassasiyet ve titizlikle çalismalarin sürdürüleceginin altini çizen Vali Çelik, kazi çalismalari tamamlanan Penkalas Çayi’nin rihtim duvarlari ile tarihi konaklarin restorasyon çalismalarina baslanacagini, anitsal kapi ve antik tiyatronun ayaga kaldirilmasina odaklanilacagini ifade etti.

Toplantiya Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Il Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Müze Müdür Vekili Seher Dugan ile Valilik Avrupa Birligi birimi yetkilileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile