AK Parti'den Mehteranlı Bayram Yürüyüşü

AK Parti'den Mehteranlı Bayram Yürüyüşü

Arife günü olması dolayısıyla trafiğe kapanan Uzunköprü'nün en işlek Caddesi'nden parti binasına yürüyen Ak Partililer Uzunköprülü vatandaşların bayramlarını kutlayarak şeker dağıttı.

AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti il Başkanı Müjdat Kahve, Ak Parti edirne il Yönetim Kurulu üyesi Şadan Atalay, Ak Parti Uzunköprü ilçe başkanı Çağatay Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı ;Selma ihtiyar gençlik kolları , ilçe ve kadın kolları yönetim ve üyeleri ve partililerin katıldığı yürüyüşte, esnaf ve halk selamlanarak, bayramları kutlandı. Köprübaşında toplanan Ak Parti heyeti Gazi Caddesi üzerinden hükümet konağına kadar olan kısımdan balşayıp; Atalar Caddesi üzerinden devam ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar bütün caddeyi dolaşarak şeker ,çikolata ve lokum dağıtıp esnafların ve halkın bayramlarını kutladılar. Yürüyüş ile ilgili konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Müezzinoğlu, bayramların; kaynaşma, coşku, heyecan ve paylaşma günü olduğunu ifade ederek, ''Bayram coşkusunu halkımızla birlikte yaşamak ve hissetmek istedik. Mehteran bize ait bir folklor dinamiğidir. Osmanlı'nın en önemli milli etkinliğidir. Biz de bu bayram kutlamasını mehteran ekibini de yanımıza alarak yaptık. Çocuklara mehter farklı geliyor. Çocuklar bayramı daha da hissediyorlar. Niyetimiz bundan böyle her bayram böyle bir etkinlik yapmak. Geçtiğimiz yıl içerisinde bayramlarda gerçekleştirdiğimiz bu programı hem dini, hem milli bayramlarda yapmaya devam edeceğiz. '' dedi.

Bayramın coşkusunu tüm halka birlikte kutlamak için mehteranla birlikte yürüyüş yaptıklarını ifade eden AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, "Ramazan Bayramı'nı Uzunköprü halkı ile içice mehteranla kutlamak istedik. Bayramlar kaynaşma, paylaşma günleridir. Daha huzur içinde nice bayramlar birlikte Rabbim nasip etsin diyorum" dedi.

Uzunköprülü vatandaşlar ise mehteranı cep telefonları ile kaydederek hatıra fotoğrafları çektirdiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile