AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, ''4+4+4'' eğitim sisteminin, çocukların bilgi beceri ve yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlanması için çok önemli bir eğitim sistemi olduğunu söyledi.

Yüksel, yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının, ailelere, öğrencilere ve eğitimcilere hayırlı olmasını diledi.

Ülkenin geleceği çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:

''Mecburi eğitimin geçmişte 5 yıldan 8 yıla çıkarılmasının iyiydi. Ama bunda bir şey yoktu, o da 8 yıllık mecburi eğitimin mesleki eğitim anlamında orta bölümü yok etmesi oldu. Eğitimde belki işin omurgası olan çocuklarımızın kendilerini tam tanıyabilecekleri, yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri yaş döneminde o alanı çocuklarımıza kapattık. İşte 4+4+4 çocuklarımızı bilgi beceri ve yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlanması, onların bu gerçeklerinin ortaya çıkartılması, bizatihi yaşama geçirilmesi için çok önemli bir eğitim sistemidir''

Yüksel, yeni eğitim sisteminde okula başlama yaşındaki tartışmalar konusunda ise bunun toplumun yeteri kadar bilgilenmemesinden ziyade bazı kesimlerin, çocukların okula gönderilmemesi ile ilgili kampanya başlatmalarından kaynaklandığını belirterek, ''Bu doğru bir şey değil. Bu kanun içerisinde sağlık sorunları veya başka sorunlardan dolayı çocuklarını okula göndermek istemeyen velilere rapor hakkı verilmiştir. Şu anda uygulamaya baktığımız zaman yaklaşık 1 milyon 800 bin veli çocuğunu okula kaydettirmiş, 500 bin veli de rapor almış'' ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert ise eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin uygulamaya başlanmasıyla birlikte gündeme gelen sorunları ve çözüm yollarını dile getirerek, yeni sistemle 340 olan norm fazlası öğretmenin 4+4+4 eğitim sistemiyle 600'e çıktığını, bu norm fazlası öğretmenlerin Ar-Ge çalışmaları ve Fatih projesinde görevlendirilebileceğini kaydetti.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile