AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Sirakaya Açiklamasi 'Islam Düsmanligi Bati'da Zirve Yapti'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Sirakaya Açiklamasi 'Islam Düsmanligi Bati'da Zirve Yapti'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Dis Iliskiler Baskani ve Istanbul Milletvekili Zafer Sirakaya, "Bati’ya baktiginiz zaman Islam düsmanliginin zirve yapmis oldugu bir süreci yasiyoruz ve habis bir yapinin ortaya çiktigini görüyoruz" dedi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Çok Amaçli Salon’da "AK Parti Il Dis Iliskiler Karadeniz Bölge Toplantisi" düzenlendi.

Toplantiya katilan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Zafer Sirakaya açiklamalarda bulundu. Avrupa’da yükselen irkçi anlayisla mücadele eden ülkenin Türkiye oldugunu söyleyen Zafer Sirakaya, "Balkanlardan Filistin’e, Myanmar’dan Arakan’a, Somali’den Suriye’ye, Ahiska Türklerinden Uygur Türklerine kadar soydasina ve dindasina sahip çikan tek ülke Türkiye’dir. Islam düsmanligiyla, yabanci düsmanligiyla, irkçilikla, zenofobi ile bugün özellikle Avrupa’da yükselen irkçi anlayisla mücadele eden ülke yine Türkiye’dir. Ayrim yapmaksizin FETÖ’den PKK’ya, YPG’den DEAS’e varana kadar her türlü terör örgütü ile mücadele eden, onlarla gerekirse Suriye’de oldugu gibi gögüs gögüse çarpisacak noktada hareket eden tek ülke yine Türkiye’dir. Bugün Bati’ya baktiginiz zaman Islam düsmanliginin zirve yapmis oldugu bir süreci yasiyoruz. Isveç’te, Danimarka’da, Hollanda’da Kur’an-i Kerim’e yönelik saldirilari büyük bir endise ile takip ediyoruz. Her hafta 2 caminin kundaklandigi bir süreci yasiyoruz. Dolayisiyla bu tip hastalik insanlarin Kur’an yakma eylemi ile baslayan daha sonra ibadethanelerimize saldirmaya tevessül ettikleri süreci izledigimiz, insanlari bile yakmaktan çekinmeyen habis bir yapinin ortaya çiktigini görüyoruz" diye konustu.



"Nefret siyaseti degil, muhabbet siyaseti yapiyoruz"

Zafer Sirakaya sunlari söyledi:

"Bugüne kadar tugla üstüne tugla koymamis, hizmet üretmek yerine sadece laf üretmis, sehrini düsünmek yerine, söhretinin pesinde kosmus, kendisini kentine tercih etmis, hesap yapmayi hesap vermek olarak zannetmis olan bir güruhun aksine bizler asirlik hedeflerimize yürümekte son derece kararliyiz. Bunun ismine bizler Türkiye Yüzyili diyoruz. Bu baglamda kimlik siyasetini degil, birlik siyasetini önemsiyoruz. Kutuplastirmak yerine bütünlestiriyor, öteki siyaseti yerine kucakliyor, en önemlisi nefret siyaseti degil, muhabbet siyaseti yapiyor, milletimize büyük bir sevgi, askla yaklasiyoruz. 1974 Kibris Baris Harekâti’nda yurt disindan askerlerimizin kullanacagi silahlarla ilgili, mermi ithalatini nasil yapacagimizi konusurken, 2023 yilinda sadece 5 buçuk milyar dolarlik bir ihracati gerçeklestirmis olmak önemlidir. Dünyanin 32 ülkesine silahli insansiz hava araci (SIHA) yapan bugüne kadar 500’den daha fazla SIHA ihraç etmis olmak elbette Türkiye olarak hepimizin ortak gururudur."

"Ülkemizde bu anlamda hizmet etmek için gönüllü olarak haziriz"

Samsun Büyüksehir Belediye (SBB) Baskan Adayi Halit Dogan ise "Samsun göç veren bir sehir. 1960-1970’li yillardan sonra Avrupa’ya ciddi manada ilçelerinden insanlarin göç ettigi, orada ekmek kavgasi yasadiklari bir sehirdir. O anlamda Samsunlunun Avrupa’nin her ülkesinde bir akrabasi vardir. Insallah yeni dönemde Dis Isleri Baskanligimizin bizler de emrinde olarak ülkemize bu anlamda hizmet etmek için gönüllü olarak haziriz. 31 Mart seçimlerinin illeriniz için hayirli olmasini diliyorum. AK Partimizde olan sehirlerimizin oyunun daha da yükseldigi, AK Partimizde olmayan sehirlerimizin partimize kavustugu insallah gerçek belediyecilikle bulustugu bir süreci hep beraber yasariz" seklinde konustu.

Toplanti basina kapali devam etti. Toplantiya ayrica AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, AK Parti Il Baskani Mehmet Köse, Karadeniz Bölgesi’ndeki AK Parti teskilatlarinin dis isleri baskanlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile