AK Parti’li Erdem’den İl Genel Meclisine Ziyaret

AK Parti’li Erdem’den İl Genel Meclisine Ziyaret

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yeni dönem çalışmalarına başlayan Aydın İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Genel Meclisi'nin yeni çalışma dönemine girmesi nedeniyle İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Erdem'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, "İktidar partisinin milletvekiline Aydın'ımızın sorunlarını anlatmak bize şeref verir. Aydın ilinin sorunlarını aşarak ilimizi daha güzel ve daha ileriye taşımak için elimizden gelini yapmalıyız. Sayın Vekilimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Erdem, daha sonra İl Genel Meclis Toplantı Salonunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla yeni dönem çalışmalarına başlayan İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

Yeni çalışma döneminin açılışında konuşan İl Genel Meclis Başkanı Hayri Güleç, “İl Genel Meclisi’nin çok değerli üyeleri sevgili arkadaşlar iki aylık ayrılıktan sonra birlikteyiz. Değerli üyeler hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öncelikle yeni dönemin meclisimize, Aydın ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizin birlik, bütünlüğe ve kanaat önderliği insanlarımızın da daha duyarlı daha alakadar olmaları noktasında görevli olduğumuzu düşünüyorum. Bu ülke bizim başka bir yaşamak için yerimiz yok” dedi.

İl Genel Meclisine yeni çalışma döneminde başarı dileyen Mehmet Erdem de, “Yeni dönemin meclisimize Aydın’ımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum ve toplantınızın da hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz yüz yıllar boyu Anadolu topraklarında bir ve beraber yaşana insanlar olarak, Türk Milleti olarak birliği ve beraberliği devam ettirecektir, biz buna inanıyoruz. Zaten Türk Milletini Büyük kılanda bu en önemli özelliğidir. İstiklal Savaşı mücadelesini verirken, Çanakkale de cephede mücadele verirken nasıl beraber ve bir olduysak şimdide aynı şekilde bir ve beraberce mücadelemizi sürdüreceğiz. Zor bir mücadele, ama mücadelemiz karalılıkla sürecektir. İnşallah dışarıdan veya içeriden bir takım hesapları olanların, Türkiye üzerine hesapları olanların hesapları bozulacaktır. Onların hesapları varsa Cenabı Allahın da bir hesabı var, onların planları varsa bizim de planlarımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Bunların üstesinden gelebilecek güce sahiptir. Ordusuyla, devletin kurumlarıyla bu mücadeleyi karalılıkla sürdürecektir. Terör meselesi sadece Türkiye’nin muhatap olduğu bir sorun değildir, artık küresel bir sorundur. Dünyanın çeşitli yerlerinde, bu terör sorunuyla insanlık âlemi karşı karşıya gelmektedir. Terörün dini, imanı, inancı söz konusu değil, terör artık küresel mahiyette adeta taşeronluk mahiyete bürünmüştür. Yönlendirenler finanse edenler terör örgütlerini taşeron olarak kullanmaktadırlar, hatta malumunuz devletler bile belli bağlantılarla terör örgütlerini kullanmaktadır. Küresel Mahiyetteki bu sorunu mücadele etmekte çok kolay değildir ama ne kadara zor olsa da bu mücadele devam edecek” dedi.

“17 İLÇEYİ GEZDİM”
Yaz döneminde TBMM tatile girdikten sonra 17 ilçede de ziyaretler gerçekleştirdiğini açıklayan Erdem, “17 ilçemizdeki köy muhtarlarımızla toplantılar yaptım. Meclis Üyelerimiz sizler zaten köylerimizin sorunları ile ilgileniyorsunuz. Tüm İl Genel Meclisi üyelerimizin köylerimizin sorunlarıyla ilgileniyor ve o sorunların çözümleriyle ilgili çalışmalarınız takdirle gözlemliyoruz ve izliyoruz. Ama yinede muhtarlarımızın bize iletmek istediği hususlar varmıdır diye toplantılar yaptım, memnuniyetle şunu ifade edeyim Aydın İl Özel İdaresi çalışmalarını en güzel şekilde sürdürüyor, aksaklık eksiklikler küçük olabilir ama genel olarak muhtarlarımızda memnuniyet söz konusu. İl Genel Meclisi Üyelerimizle diyaloglarında, bürokrasiyle, Özel İdarede çalışanlarıyla, Genel Sekreterimiz Başta Olmak Üzere çalışmalarda oldukça uyumlu bir havayı gördüm ve memnuniyetimi belirtmek istiyorum. İl Genel Meclisi Başkanımız başta olmak üzere tüm İl Genel Meclisi Üyelerimizi ben bu vesileyle tüm özel idare çalışanlarımıza teşekkür ediyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“AYDIN’IN BÜTÇESİ İYİ”
Aydın İl Özel İdaresi’nin bütçesi çok iyi noktalara geldiğine değinen Erdem, şunları söyledi: “Burada birazda bazı realiteleri gözden kaçırmamak adına 2007 yılında Hükümetimiz tarafından meclise getirilen ve meclisten çıkan Jeotermal Kanunun ve ondan öncesinde de çıkarılan Yenilenebilir Enerji Kaynaklar Yası, iki önemli yasa olarak yerli kaynakların devreye girmesi yerli kaynaklardan enerji elde edilmesi, bir fırsat oluşturması önemliydi. Aydın bu konuda en büyük payı almış oldu ve istifade etmiş oldu. Malumunuz Aydın Jeotermal kaynakları olarak önemli bir potansiyele sahip ve bunun neticesinde ortaya çıkan Jeotermal Elektrik Santrali kurulması ve buradan önemli bir payın Özel idaremize aktarılması, Özel İdaremizin Bütçesinin çok iyi noktaya gelmesine vesile oldu. Her halde bu ay itibariyle 68 milyon civarında gelir oluşmuş, herhalde yılsonuna kadar 100 milyon TL’ye ulaşacağını tahmin ediyorum. Bunun içinde tabi Jeotermal Yasasından sonra ortaya çıkan Özel İdareye aktarılan paylar önemli bir oranı oluştur. Bu bakımdan çıkan yasanın ilimiz açısından çok önemli olduğunu müşahide etmiş oldum ve İnşallah bundan sonraki süreçte de hizmetlere vesile olur diliyorum ve hepinize tekrar sevgiler ve saygılar sunuyorum”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile