Ak Parti‘nin Farklı Ülkücüler Sitesine Reklam Verdiği İddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, bazı internet siteleri ve televizyonlarda yer alan AK Parti‘nin ‘Farklı ülkücüler‘ adlı internet sitesine reklam verdiği iddiasıyla ilgili, "Farklı ülkücüler adlı sitede yayınlanması için partinin özel bir çalışması olmamıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı internet siteleri ve televizyonlarda AK Parti‘nin ‘Farklı ülkücüler‘ adlı internet sitesine reklam verdiği iddiasıyla ilgili olarak verilen reklamın farklı ülkücüler adlı sitede yayınlanmasının partinin özel bir çalışması olmadığını ifade etti. Denemeç, Google‘ın anahtar kelimelere bağlı olarak rastgele seçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Siyaset parti seçim gibi siyasetle ilişkili reklamların ortak anahtar kelimeleri vardır. AK Parti reklamlarının yayınlandığı söz konusu sitede de bu tür kelimelerin sık geçmesinden dolayı Google AK Parti‘nin vermiş olduğu reklamları bu sayfada da göstermiştir. Reklamın bu sayfada yayınlamasında partinin özel bir çalışması kesinlikle olmamıştır. AK Parti reklamlarının yayınladığının tespit edildiği bu ve benzeri siteler derhal kampanya dışı bırakılmıştır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun olarak

kullanılan Google‘ın kendilerine özgü reklam stratejileri vardır. Google reklamların internet kullanıcılarına ulaşabilmesi için ilişkili anahtar kelimeler belirlemenizi zorunlu tutar ve reklamlarının nerelerde yayınlanacağını sizin belirlemiş olduğunuz anahtar kelimelerinize bağlı olarak rastgele seçer."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile