Ak Partili Yıldırım’dan Kadıköylülere 'Havaray” Vaadi

Ak Partili Yıldırım’dan Kadıköylülere 'Havaray” Vaadi

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Hurşit Yıldırım, Acıbadem Mahallesi’nde esnaf ziyareti yaptı.

Ziyaret sonrasında projeleriyle ilgili bilgi veren Yıldırım, trafik yoğunluğunu azaltmak için minibüs yoluna “Havaray” yapacaklarını söyledi.


Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Hurşit Yıldırım, Acıbadem Mahallesi’nde esnaf ziyareti yaptı. Acıbadem Caddesi’nde bulunan dükkanları tek tek ziyaret eden Yıldırm, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Ziyaretler sırasında vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, projelerini anlatarak destek istedi. Yıldırım, Kadıköy için hazırladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Kadıköy’de 25 yıldır hiçbir mega proje üretilemediğini ifade eden AK Parti Kadıköy Belediye Başkan adayı Hurşit Yıldırım, “Biz Kadıköy’ün kaybettiği her bir yıl için 1 projeyle, 25 artı 1 projeyle Kadıköy’ün acil eylem planını oluşturduk. Bunların içerisinde özellikle imar planımız, havaray, eğlence adası, kent parkları, otoparklar, üçüncü bahar yaşam merkezleri ve 'Vatandaş A.Ş.', vatandaş belediyesine ortak olacak. 21’inci yüzyılın yerel yönetim modeli, bunların sadece birkaçı” dedi.

“KADIKÖY’DEKİ BİNALARIN YÜZDE 97’Sİ DEPREME DAYANIKSIZ”
Hazırlanan projelerle ilgili bilgi verirken Kadıköy’ün en büyük sorunlarından birinin, depreme dayanıksız binaların yıllardır yenilenmemesi olduğunu dile getiren Yıldırım, “Kadıköy’deki binaların yüzde 97’si depreme dayanıksız. Acilen yenilenmesi gerekiyor. Bununla ilgili olarak biz 2 yıl önce bir imar planı hazırlamaya koyulduk. Kadıköy’de ada bazlı, birleşimleri teşvik eden bir imar planıyla Kadıköy’deki binaların tamamını yenileyeceğiz. Binalarını yenilerken vatandaşımız müteahhitle anlaşmaya varamıyor. Çünkü anlaştığı takdirde şu anki emsal oranında binadaki metrekare küçülüyor. Bizim imar planımızda öncelikle vatandaşın metrekare kaybı olmadan, cebinden bir kuruş çıkmadan, bir kendisi bir de misafiri için otoparkı olan, yeşil alanları artırarak ve eski binasını yenileyerek yeni imar planımızı Kadıköy’e hemen hediye edeceğiz. İmar planımız oluştuğu takdirde Kadıköy’ün 150-200 yıllık bir planını da planlamış olacağız” şeklinde konuştu.

“HAVARAY PROJEMİZ HAZIR”
Kadıköy’ün bir diğer büyük sıkıntısının trafik yoğunluğu olduğunu kaydeden Yıldırım, “Özellikle, bizim minibüs caddesi dediğimiz ki aslında başka bir ismi olmasına rağmen adı böyle kalmış, burada trafik yoğunluğunu azaltacak mega bir projemiz var. Buraya hem maliyeti ucuz, hem kamulaştırma olmayacak, Bostancı’dan başlayıp, Suadiye, Erenköy, Göztepe, Sahrayı Cedid, Eğitim Mahallesi, Feneryolu, Hasanpaşa’dan Söğütlüçeşme üzerinden metroyla entegre edeceğimiz Havaray projemiz hazır. Havaray ile vatandaşımız kesintisiz, modern ve hızlı olarak İstanbul’un herhangi bir yerine doğrudan ulaşım sağlayabilecek. Biz bununla ilgili çalışmaları fizibilitelerini yaparak tamamı ile bitirdik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile