Akbudaklı Vatandaşların Kanalizasyon Tepkisi

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Akbudak köyünde yaşayan vatandaşlar, foseptik çukurundan açıktan akan suların, yaşam şartlarını olumsuz etkilediğini belirterek yıllardır süren bu olumsuz durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Akbudak köyünde yaşayan vatandaşlar, foseptik çukurundan açıktan akan suların, yaşam şartlarını olumsuz etkilediğini belirterek yıllardır süren bu olumsuz durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.
Suların aynı zamanda Birecik Barajı gölüne akarak baraj gölünü de kirlettiğini savunan vatandaşlar, köye gelen gurbetçilerin yılda bir kez tatile geldiğini hep aynı sorunla karşılaştıklarını ifade ettiklerini belirtti.
Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye temiz havası ve bol güneşi ile sağlıklı izin yapmak için geldiklerini anlatan gurbetçi vatandaşlar ise, "Bu olumsuz durumdan dolayı arzu ettiğimiz temiz ortamı bulamıyoruz. Çevreye yayılan kötü koku nedeniyle rahatsız oluyoruz. Çevreye saçılan mikroplardan dolayı rahat bir şekilde köylerde dolaşamıyoruz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile