Akdagmadeni'nde Çevre Haftasi Çesitli Etkinliklerle Kutlandi

Akdagmadeni'nde Çevre Haftasi Çesitli Etkinliklerle Kutlandi

Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde bu yil ‘Sifir Atik’ temasiyla kutlanan Türkiye Çevre Haftasi çerçevesinde çocuklarda çevre duyarliligina dikkat çekmek amaciyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Toplamda 7 ortaokulun temsilci ögrencilerinin katildigi Çevre Haftasi etkinliginde 30 ögrenci fidan dikimi yaparak daha yesil bir Akdagmadeni için isimlerinin yer aldigi fidanlari toprakla bulusturdu. Daha sonrasinda Akdagmadeni Belediyesi Sifir Atik Tesisini ziyaret eden ögrenciler, yapilan çalismalari yerinde inceledi ve ziyaret sonrasinda hep bir agizdan Çevre Andini okudu. Sifir atik tesisi ziyareti sonrasinda düzenlenen bisiklet turuna katilan ögrenciler hem eglendi hem de çevre ve dogayi koruma konusunda çevre mühendisleri tarafindan verilen bilgilerle bilinçlendi.

Yapilan etkinlikle ilgili açiklamalarda bulunan Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin, “Çevremizi güzellestirmek, çocuklara bitki bilincini verebilmek ve geri dönüsümün önemini anlatmak amaciyla ilk olarak fidan dikimlerimizi gerçeklestirdik. Daha sonrasinda ögrencilerimiz Sifir Atik Tesisini ziyaret etti ve geri dönüsüm çalismalarini çevre mühendisimiz yerinde anlatti. Son olarak bisiklet turu düzenleyerek ögrencilerimizin dolu dolu bir gün geçirmelerini sagladik. Çevresi ve çehresi daha temiz, yasanabilir bir Akdagmadeni için bu tarz organizasyonlara büyük önem veriyoruz. Çevremize ve dogamiza sahip çikmaya devam edecegiz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile