Akdeniz'de Spor Yatirimlari Devam Ediyor

Akdeniz'de Spor Yatirimlari Devam Ediyor

İçel Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Baskan Gültak, özellikle mahalleli gençlerin istegi üzerine, ilçeye bagli kirsal ve en yüksek yerlesim yerlerinden biri olan Baglarbasi Mahallesine kazandirilan hali sahayi inceledi.

Baglarbasi Mahallesi’nde yasayan gençlerin talebi ve Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’in talimati üzerine harekete geçen belediye ekipleri, bölgeye yeni ve modern bir hali saha kazandirdi. Her yastan sporseverin kullanabilecegi sahanin çevre düzenlemesi yapildi, aydinlatma gruplari asildi, banklar ve çöp kovalari yerlestirildi.

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, Baglarbasi Mahallesine kazandirilan hali sahayi inceleyerek, yetkililerden bilgi aldi. Mahalleli gençlerin sicak ilgisiyle karsilanan Baskan Gültak, "Baglarbasili gençlerimize sözümüz vardi. ’Güzel bir hali saha yapacagiz’ dedik. Çünkü buradan sehir merkezi veya diger yerlere gitmek onlar için zor is. Dolayisiyla bir hali saha yapalim, çocuklarimiz, gençlerimiz sporlarini rahatça yapsinlar istedik. Sehir merkezinden çok uzak, köyden mahalleye dönüsmüs bu mahallemize böylesine güzel bir spor tesisi kazandirmanin gurur ve mutlulugunu yasiyoruz" diye konustu.

Türkiye’de en erkenci siyah incir hasadinin yapildigi nadir yerlerden birinin de Baglarbasi olduguna dikkat çeken Gültak, "Yüksekliginden ötürü çok güzel bir manzaraya sahip olan mahallemizin çok güzel bir özelligi daha var. Türkiye’de siyah incirin ilk hasadinin yapildigi bir mahallemiz burasi. Gerçekten çok kaliteli bir inciri var. Öyle ki direkt yurtdisina ihraç olan bir ürün.Belediye olarak bu incirin hasadinda eksikler olmasin diye erkek incir agaçlari dikerek köylümüze de yardimci olduk" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile