Akdeniz Üniversitesi'nde 50 Bin Ögrenci Is Dünyasiyla Bulusacak

Akdeniz Üniversitesi'nde 50 Bin Ögrenci Is Dünyasiyla Bulusacak

Akdeniz Üniversitesi Güney Kariyer Fuari’na ikinci kez ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, fuara 50 binin üzerinde katilimin beklendigini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliginde ve 12 üniversitenin paydasliginda düzenlenecek olan Güney Kariyer Fuari (GÜNKAF) için Dis Paydas Toplantisi gerçeklestirildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlügü Senato Salonunda gerçeklestirilen Dis Paydas Toplantisina Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ayse Gülbin Arici, Prof. Dr. Sükrü Özen, Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren Imre, Kariyer Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Ögretim Görevlisi Dr. Esin Yücel, 20’nin üzerinde kamu kurumu ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Deprem nedeniyle iptal edilmisti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda üniversitemiz ev sahipliginde gerçeklesecek Güney Kariyer Fuari’mizin hazirlik toplantisi için bir aradayiz. Bildiginiz gibi geçen yil fuari düzenlemek için tüm hazirliklarimizi tamamlamistik. Yine fuar öncesi sizlerle bir araya gelmistik. Ancak fuarimiz 6 Subat depremi nedeniyle iptal edilmisti. Bu vesileyle asrin felaketi olarak anilan depremde kaybettigimiz vatandaslarimizi tekrar rahmetle aniyorum” dedi.



23-24 Subat’ta Mimar Sinan Kongre Ve Sergi Merkezi’nde

Rektör Özkan, “Bizim ev sahipligimizde ve 12 bölge üniversitesinin paydasliginda düzenlenecek fuarimiz 23-24 Subat 2024 tarihlerinde Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezinde gerçeklestirilecektir. Bu süreçte gençlerimiz firmalarla bir araya gelecek; is, staj, egitim, konferans, mülakatlar es zamanli yürütülecek” seklinde konustu.



Halka ve tüm ögrencilere açik

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya için 2019 yilindaki fuardan sonra GÜNKAF’in ikinci bir heyecan olacagini söyleyen Rektör Özkan, “GÜNKAF’ta hedefimiz de büyüdü. 2019 yili Mart ayinda ev sahipligi yaptigimiz GÜNKAF 2019’a ekseriyatini özel sektör olmak üzere 200’e yakin firma ve 20 binin üzerinde ögrenci katilmisti. Bu yil digerlerinden farkli olarak fuarimiz tüm üniversite ögrencilerinin ve halkimizin da katilimina açik gerçeklestirilecek. 300’ün üzerinde firmanin stant açmasini ve 50 binin üzerinde katilimcinin ziyaret etmesini bekledigimiz fuarimizin sehrimizde de bir enerji olusturmasini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

50 bin genç kariyer yolculuguna Antalya’dan baslayacak

Rektör Özkan, “Sehrimizin çok güzel bir özelligi var. Konu egitim olunca, tüm kesimler bir araya gelebiliyor. Akdeniz Üniversitesinin kurulus hikayesi de bunun bir göstergesi. Türkiye’de en çok hayirsever destegi ile okul yapilan sehirlerden biri olmamiz da bunun bir sonucu. Bu örnek tutumun fuar konusunda da sürecegine yürekten inaniyorum. Çünkü 50 bin gencin kariyer yolcuguna Antalya’dan baslayacak olmasi gerçekten kiymetli bir sey. Bu tam bir kazan-kazan sürecidir. Hem ögrencilerimiz ve mezunlarimiza is yasaminin kapilari açilacak, hem de kurumlarimiz, sirketlerimiz nitelikli is gücüne ulasabilecek. Fuarimiza tüm kamu kurum ve kuruluslari ile birlikte kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslari, sivil toplum örgütleri ve firmalar katilabilecek. Bunun için basvurular Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi’nin internet adresinden yapilabilecek. Bu bölgesel kariyer fuarini, siz kiymetli paydaslarimizin destek ve is birligi içerisinde gerçeklestirecegimize hiç süphemiz yok. Bugün bu toplanti vesilesiyle de fuarimizda sunacagimiz is birligi imkanlarini konusacagiz” dedi.

Kariyer Merkezi Müdürü Ögretim Görevlisi Dr. Esin Yücel, fuarla ilgili yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verdi. Yücel, GÜNKAF Tanitim Katalogunun yayinlandigini belirterek sponsor olmak isteyen ve katilimci olmak isteyen firmalarin buradan bilgilere ulasabilecegini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile