Akhisar'li 800 Ögrenci Su Tasarrufu Gönüllüsü Oldu

Akhisar'li 800 Ögrenci Su Tasarrufu Gönüllüsü Oldu

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü’nün çocuklari su tasarrufu konusunda bilinçlendirmek amaciyla hayata geçirdigi ‘Su Tasarrufu Egitim Projesi’ kapsaminda Akhisar’da 800 ilkögretim ögrencisine egitim verildi.

MASKI Genel Müdürlügü, su kaynaklarinin korunmasi ve suyun bilinçli kullanimina yönelik egitim ve bilgilendirme çalismalarini Akhisarli ögrencilere de ulastirdi. ‘Su Tasarrufu Egitim Projesi’ kapsaminda ögrencilere eglenceli materyallerle suyun önemi ve tasarruf yöntemleri anlatildi. Programa, 6 Eylül ve Ahmet Vehbi Bakirlioglu Ilkögretim Okulu ögrencileri katilim gösterdi. Programda Abone Isleri Dairesi Baskani Talip Akbas, Büyüksehir Belediyesi Akhisar Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Murat Ipek ve yetkili personel yer aldi. Egitim öncesinde Abone Isleri Dairesi Baskani Talip Akbas, okul idaresi ve ögrencilere Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün selamlarini iletti.

Programda, bilinçli su tüketimi, suyun canli hayati için önemi, su kaynaklarinin korunmasi, suyun evlerimize gelme asamasi ve su tasarrufu konularinda egitim verildi.

Çizgi filmlerle de desteklenen egitim sonrasinda, minik ögrencilere dagitilan hediyeler ile tasarrufun önemi pekistirilerek verilen bilgilerin davranis degisikligine dönüsmesi tesvik edildi. Egitimi dikkatle takip eden ve günümüzde bir damla suyun bile büyük önem arz ettiginin bilincine varan ögrenciler merak ettiklerini sordular. Okul idareleri MASKI’nin su tasarrufu konusundaki ögretici etkinligine ev sahipligi yapmaktan dolayi mutluluk duyduklarini ifade ederek, tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile