Akilli Otomatlara En Çok Ambalaj Birakanlara Ödülleri Verildi

Akilli Otomatlara En Çok Ambalaj Birakanlara Ödülleri Verildi

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan “Çevre dostu çiftçi kart” projesi çerçevesinde düzenlenen en çok zirai ilaç ambalajlari toplayanlara ödüllerinin verildigi toplanti gerçeklestirildi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan temin edilen akilli otomat, kart okuyucu ve otomasyon sistemi araciligi ile toplanan zirai ilaç atiklari için Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlendi.

Törende, Kumluca’da 19 Agustosta aktif hale getirilen, 6 noktadaki akilli otomat kart okuyucu ve otomasyon sistemleri araciligi ile en zirai ilaç toplayan, Ahmet Erdogan, Abdulhafi Karagöz, Bekir Bircan, Adnan Akdeniz, Abdulkadir Turan, Ertugrul Kaya, Osman Akkaya, Salih Yalçin, Yasin Balli, Nursen Gömlekli, Bayram Özalp, Ersin Demiral, Abdil Karakus, Özdemir Ince, Ahmet Ugurhan ve Rahmi Açikyürek’e protokol üyeleri tarafindan ödülleri verildi.

Toplamda bin 408 kisi akilli otomatlara atik biraktigi, 981, 52 kg atigin toplandigi projede 16 çiftçiye, sera plastik örtü naylonu, serada ürün baglama ipi, klips, yapiskan tuzak ve is eldiveni verildi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismasi Lokman Atasoy; “Yapilan arastirma ve çalismalar neticesinde proje uygulamasinda akilli otomat, kart okuyucu ve otomasyon sistemi kullanimi olusturmustur. Antalya Büyükeshir Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Dairesi Baskanligina bagli Sifir Atik ve Çevre Egitim Sube Müdürlügü yürütücülügünde “ Çevre Dostu Çiftçi Kart projesi” 19 Agustos 2022 tarihinde aktif kullanima baslamistir. Bu akilli otomat cihazlari Kumluca’da tarimsal üretimin yogun oldugu 6 bölgeye yerlestirilmistir. Bu akilli otomat cihazlari çiftçilere tanimlanmis ve dagitimi yapilan anahtarliklar ile çalismaktadir. Otomatlara atilan ambalajlarin agirliklarina göre sistemde tanimlanan puanlar çiftçilerin hesaplarina yüklendi. Projemiz devam edecek. Bu ilk ödül törenimizde 16 çiftçimize ödülleri verilecek” dedi.

Ödül törenine Antalya Büyüksehir Belediye Baskan Danismani Lokman Atasoy, Kumluca Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Alagöz, Antalya Büyüksehir Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Dairesi Baskani Melike Kiraçcibasi, Antalya Büyüksehir Belediyesi Sifir Atik ve Çevre Egitim Sube Müdürü Fulya Koral, Kumluca Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Tamer Aksu, Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisligi Bölümünden Prof. Gökhan Civelekoglu, Kumluca Ziraat Odasi Baskani Hidayet Kökce ve en çok zirai ilaç ambalaji toplamada dereceye giren vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile