Alan, 'Halk Olaylari Sizin Kameranizdan Kaleminizden Ögreniyor'

Alan, 'Halk Olaylari Sizin Kameranizdan Kaleminizden Ögreniyor'

Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü” nedeniyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ziyaret etti.

10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni (ZGC) ziyaret eden Belediye Baskani Ömer Selim Alan, gazetecilerin gününü kutladi. Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan’i karsilayan Zonguldak Cemiyeti Baskani Derya Akbiyik, “Bugün 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü. Belediye Baskanimiz ilk ziyaretini bizlere gerçeklestirdi, tesekkür ediyoruz. Sorunlar ve sikintilar bitmiyor ancak; hayat da devam ediyor. Çalismalarinizda basarilar dileriz" dedi.

Gazetecilerin çok zor bir görevi oldugunu söyleyen Ömer Selim Alan; “Hepinizin Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Zor bir göreviniz var. Zonguldak’ta basin anlaminda yogun bir hareketlilik var. Sizlerin de göreviniz bu anlamda agirlasiyor. 4,5 5 yila yakin zamanda gerçekten yogun günler yasadik. Sürekli sahadaydik. Alt yapisi ile üst yapisi ile projeler yogunlugundan çok sik bir araya gelemedik ama yine de bir araya geldik. Gerçekten çok önemli bir göreviniz var. Il adina yapilacak her seyi vatandaslarimiz sizlerin kameralarinizdan, kalemlerinizden görüyor ve duyuyor. Süreci sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. 48 Belediye Baskanimiz açiklanacak. 15 Ocak tarihinde. 10 gün önce bir temayül yoklamasi yapildi, orada Cumhurbaskanimiz kendisi ittifak olacagini söyledi.

Seçimi insallah alacagiz. Cumartesi günü için kar yagisi bekleniyor, biz haziriz. Zonguldak’in karla imtihani verildi.

Hatta magazinlestirildi de. Biz ekip ekipmanimiz ve karla mücadele timimiz ile haziriz. Insallah bir sikinti yasamaz ve vatandasimizi da magdur etmeyiz. Zarar gören sahil projesinin Persembe gününe kadar bitecegini söylemislerdi. Insallah firtina ile olsun yagislarla olsun zarar gören sahilimiz onarilacak. Eregli’de hala 7 mürettebatini bulamadigimiz Kafkametler Gemisi’nin acisi üzerimizde. Asma’da bir heyelan oldu ve 2 canimizi kaybettik. Yerel yönetimler anlaminda belediyelerin bu tür olaylara hazirlikli olmasi gerekiyor. Vatandasimizin bizden talebiydi. Yüzde 74’ünün imari olmayan bir sehir de yasiyoruz. Vatandaslarimizda bizden bunu talep ettiler. Keske bizden önce yapilsaydi ama bize nasip oldu. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Süreç pandemi nedeniyle uzadi ve 3 senenin sonunda çok hassas ve titiz çalisarak tamamladik. Bunu iyi anlatmamiz lazim ki vatandasimiz iyi anlasin. Vatandasimiz yesil alaninin konuta çevrilmesini istiyorum. Muhalefet partisi bunu alevlendirdi. Saglik alanlarini, egitim alanlarini... Nelere hazirlik yapmamiz gerektigini o olan bize gösterecekti. 2 özel okulumuz var Kozlu Merkez’de. Neden merkezde degil? Çünkü egitime bu alan ayrilmamis. Bunlar planlanmamis. Yarin bir otel ihtiyacimiz olsa yapamayiz çünkü planlanmamis. Koltuklarda baki degiliz gelip geçecegiz ama; bizden sonra gelecek ismin önünde bir anayasa kitabi olacak. Maalesef bizim önümüzde böyle bir kitap yoktu. 2013 yilinda sinemayi kapatmisiz. Ondan sonra tadilat yapilmis ancak biz komple bir sey yapmak istedik. Belki de hepimiz ilk sinemayi orada seyrettik. Çok da talep aldik. Subat ayinda ilk perdeyi açmayi düsünüyoruz ve ilk sinemayi vatandasimiza ücretsiz izletmek istiyoruz. Belki meclis toplantilarini artik orada yapacagiz, kongre yapacagiz. Halk günleri yapilabilir. Paylasim yaptigimiz günden bu yana müthis bir geri dönüs oldu. Insallah Subat 25’te ilk perdeyi açacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile