Alandışı Öğretmen Atamalarına Tepki

Amasya‘da bir grup üniversite öğrencisi Milli Eğitim Bakanlığı‘nın uyguladığı alan dışı rehber öğretmen atamalarına tepki gösterdi.

Yavuz Selim Meydanı‘nda toplanan yaklaşık 75 öğrenci bakanlığın uygulamasını slogan ve pankartlarla protesto etti. Grup adına basın mensuplarına açıklama yapan Mustafa Aydınlı, "Milli Eğitim Bakanlığı‘nın rehber öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere halen pek çok üniversitede PDR lisans programı yürütülmektedir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik anabilim dalı öğretim elemanları kendi üzerine düşen akademik sorumluluğu özveriyle yerine getirmektedirler. Milli Eğitim Bakanlığı bu tür alan dışı atamalarda

genellikle öğretmen ihtiyacına vurgu yapmaktadırlar. Nasıl ki bir veteriner hekimin Sağlık Bakanlığı tarafından tıp doktoru olarak görevlendirilmesi ne kadar akıldışı ise, PDR alanına felsefe grubu mezunlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanması da ihtiyaçla açıklanamayacak kadar akla aykırı, keyfi ve anlaşılmaz bir uygulamadır" dedi.

Aydınlı, "Fen Edebiyat fakültelerinin felsefe, sosyoloji ve benzeri bölüm mezunlarının böylesi uzmanlık gerektiren bir göreve atanması hem bu hizmetlerden yararlanan öğrencilerin etkili ve nitelikli hizmet almasına, hem de öğrencilerin psikolojik, sosyal ve akademik gelişmelerine zarar verebilecek uygulamaların önünü açmaktadır. Bu durumun temelde bireyin, geniş anlamda ise toplumun ruh sağlığı üzerine geri dönülmez yaralar açabileceği unutulmamalıdır" diye konuştu.

Bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile