Alanya ALKÜ Egitim Ve Arastirma Hastanesi'nde Ilk Kez Kapali Yöntemle Ameliyat Gerçeklesti

Alanya ALKÜ Egitim Ve Arastirma Hastanesi'nde Ilk Kez Kapali Yöntemle Ameliyat Gerçeklesti

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesinde tümör nedeniyle böbrek ve idrar kanalinin alindigi nefroüreterektomi ve mesane cuff eksizyonu ameliyati ilk kez laparoskopik (kapali yöntemle) olarak gerçeklestirildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tip Fakültesi doktorlarinin görev yaptigi Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesinde yeni ve ilk kez yapilan yöntemlerle tedaviler devam ediyor. Son olarak Alanya’da yasayan 69 yasindaki Refik Samli, 2 aya yakin süre devam eden idrarda kanama sikâyeti ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tip Fakültesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Üroloji Anabilim Dali’nda görevli Doç. Dr. Murat Uçar’a basvuruda bulundu. Yapilan tetkik ve görüntülemeler sonucunda sol böbregin idrar havuzcugunda 3 santimetrelik bir kitle izlendi. Doç. Dr. Murat Uçar, hastaya sol böbreginin, sol idrar kanalinin ve mesane ile idrar kanalinin birlestigi kismin alinacagini ve bu islemin laparoskopik olarak uygulanacagini anlatti. Hasta Samli’ya sol nefroüreterektomi ve mesane cuff eksizyonu operasyonu hakkinda bilgi verilerek hastanin onayi alindi.

“Basarili operasyonlara devam ediyoruz”

Operasyon için gerekli diger hazirliklar da yapildiktan sonra Doç. Dr. Murat Uçar, meslektasi Doç. Dr. Ali Akkoç ve üroloji ekibi, hastaya laparoskopik olarak (kapali yöntemle) sol böbrek, sol idrar kanali ve mesane ile idrar kanalinin birlestigi kismin alinmasi operasyonunu basarili bir sekilde gerçeklestirdi. Ameliyat sonrasinda hasta bu tümörden (kanserli hücrelerden) kurtulmus oldu. Hastanede ilk kez laparoskopik olarak gerçeklestirilen ameliyat hakkinda bilgi veren Doç. Dr. Uçar, “Özellikle idrarda renk degisikligi ya da kanamasi olan hastalarda böbrek, idrar kanali ve idrar kesesi tümörleri görülebilmektedir. Bu tümörler özellikle ileri yaslarda daha sik görülmekle birlikte her yasta karsimiza çikabilmektedir. Idrarda kanama sikâyeti olan hastalarin vakit kaybetmeden bir üroloji uzmanina basvurmalari erken tani ve tedavi açisindan oldukça önemlidir. Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesi Üroloji Klinigi olarak bundan sonra da buna benzer operasyonlari hastanemizde basarili bir sekilde yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Bashekim Doç. Dr. Yilmaz Güler ise hekim arkadaslariyla birlikte yeni saglik hizmetlerini kazandirmaya ve özellikli operasyonlari yapmaya devam edeceklerini açikladi.

Doç. Dr. Güler, basarilarindan dolayi hekim arkadaslarina tesekkür ederken hastaya da geçmis olsun dileklerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile